Vasseur positief na shakedown C41: 'Belangrijke stap in onze voorbereiding' Formule 1
Formule 1

Vasseur positief na shakedown C41: 'Belangrijke stap in onze voorbereiding'

Vasseur positief na shakedown C41: 'Belangrijke stap in onze voorbereiding'

Alfa Romeo was er als de kippen bij om de nieuwe bolide de shakedown te geven na de presentatie deze week. Het was aan Robert Kubica om de bolide voor het eerst aan de tand te voelen en de Pool was dan ook lyrisch over zijn test voor het team. Ook teambaas Fréderic Vasseur was te spreken over het eerste testmoment voor de C41, volgens hem werd een belangrijke stap in de voorbereiding gezet.

De dag begon zoals gewoonlijk met een aantal installatierondjes voor Kubica op het Circuit de Catalunya, om zo de ingenieurs de kans te geven om een aantal tests uit te voeren om er zeker van te zijn dat de bolide klaar was om uit de startblokken te gaan. De reden dat Kubica in mocht stappen, was omdat hij veel tijd had besteed in de simulator. Het was nodig om de simulatie tot realiteit te brengen.

Teambaas Fréderic Vasseur was dan ook tevreden met het resultaat. 'Het werk dat we met Robert hebben gedaan is een belangrijke stap in onze voorbereiding op het komende seizoen. Ik ben blij te kunnen melden dat de dag is verlopen zoals gepland, er gebeurde niets onverwachts', legt de teambaas uit ten overstaan van Speedweek.com.

Kubica hoopt op vrije trainingen in 2021

'We hebben alle tests kunnen uitvoeren die we wilden doen en nu kunnen we ons concentreren op de data-analyse om ons voor te bereiden op de testritten, die over twee weken van start gaan. ', Gaat Vasseur verder. Ook Kubica was overigens erg te spreken over de goed verlopen testsessie van Alfa Romeo, die de filmdag inzette voor een shakedown.

'Het is altijd bijzonder om als eerste in een nieuwe auto te rijden. We concentreerden ons erop dat alles volgens plan verliep en dat alle systemen naar behoren werkten, de prestaties waren niet relevant. Maar het doet niets af aan de sensatie van het besturen van een auto als deze. De auto voelde goed aan en ik kijk er naar uit om er later in het seizoen weer in te rijden', sluit Kubica af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws