Britse journalist looft Pérez: 'Hij voelt dat hij de auto tot de limiet kan pushen' Formule 1
Formule 1

Britse journalist looft Pérez: 'Hij voelt dat hij de auto tot de limiet kan pushen'

Britse journalist looft Pérez: 'Hij voelt dat hij de auto tot de limiet kan pushen'

F1-journalist Lawrence Barretto verwacht dat Max Verstappen opnieuw gaat winnen dit weekend in Australië, maar ziet ook dat Sergio Pérez zich steeds beter voelt in de auto en de resultaten boekt die hij moet boeken. Barretto heeft het idee dat de Mexicaan de RB20 echt op de limiet kan rijden en dat hij in een goede flow zit voor de rest van het seizoen.

Pérez begon het 2023-seizoen ook sterk, maar na een race of vijf ging het bergafwaarts met de Mexicaan. Barretto denkt echter dat hij er nu beter voor staat, vooral nadat hij het jaar zo sterk is begonnen. Zowel in Bahrein als in Jeddah sloot hij aan op P2 om het één-tweetje van Red Bull compleet te maken. Vorig jaar ging het mis tijdens de kwalificatie, toen belandde Pérez in de grindbak en moest hij in het achterveld starten. Juicht Barretto te vroeg, of is er inderdaad een opwaartse trend te zien bij de 34-jarige? 'Ja, vooral als hij twee keer een P2 pakt aan het begin', stelt de Brit in de Weekend Warm-Up van F1TV.

'Hij voelt zich zeker veel comfortabeler met de auto en dat heeft hij nodig, want herinner je je hoe moeilijk hij het vorig jaar echt had? Kwalificeren was echt moeilijk voor hem, hij kon gewoon niet comfortabel worden met de auto', kaart Barretto aan. 'Hij komt hier met vernieuwd vertrouwen. Hij voelt dat hij de auto echt tot de limiet kan pushen en hij moet een goed resultaat neerzetten.' Of het genoeg is om zijn teamgenoot te verslaan is nog de vraag, maar Barretto vermoedt dat het wel in de goede richting gaat. 'Hij zit in die flow. Dit wordt een derde één-tweetje voor Red Bull op rij.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Britse journalist looft Pérez: 'Hij voelt dat hij de auto tot de limiet kan pushen'
Gaan Verstappen en Pérez voor de derde keer op rij een één-twee pakken? (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Dat Verstappen wederom gaat winnen lijkt buiten kijf te staan. De Brit is onder de indruk van de prestaties van de drievoudig wereldkampioen. 'Eigenlijk zag ik eerder een behoorlijk ongelooflijke statistiek. Max zal op zoek zijn naar zijn tiende overwinning op een rij, maar als je daarvoor kijkt, zelfs voor Singapore, dan heeft Max de laatste negentien van de twintig races gewonnen. Absolute, meedogenloze dominantie. Het is ongelooflijk om te zien', looft de F1-journalist.

Leclerc gaat het podium opnieuw aanvullen

In de Weekend Warm-Up voorspellen de analisten en journalisten ook altijd wat de uitslag van de race gaat worden. Barretto heeft al een beetje aangegeven wat zijn vermoedens zijn: 'Ik denk dat het een Red Bull één-twee wordt. Max gaat Checo gewoon afhouden', geeft Barretto aan. 'En Charles op P3, omdat Carlos waarschijnlijk dit weekend wat meer zal worstelen. Het zal moeilijker voor hem in de auto worden.'

Sainz is nog herstellende van een operatie aan zijn blindedarmonsteking, maar liet op zijn sociale kanalen weten dat het goed met hem gaat. 'Zelfs als die Ferrari sterk zal zijn, denk ik nog steeds dat Charles de overhand zal hebben. Dat is wat ik denk dat het podium gaat worden. Ik zie geen verschil (met Jeddah, red.).' De eerste sessies van het raceweekend beginnen vrijdag heel vroeg, namelijk om 2:30u Nederlandse tijd. Om 6:00u volgt de tweede vrije training.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws