Verstappen wuift speculaties weg: 'Alleen belangrijk dat de hoofdrolspelers blijven' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wuift speculaties weg: 'Alleen belangrijk dat de hoofdrolspelers blijven'

Verstappen wuift speculaties weg: 'Alleen belangrijk dat de hoofdrolspelers blijven'

Max Verstappen benadrukt nogmaals dat het belangrijk voor hem is dat alle hoofdrolspelers binnen het team blijven voor een langere periode. De Nederlander zou graag zien dat iedereen binnenkort weer wat meer over de fantastische RB20 kan praten dan over de zaken die er momenteel achter de schermen gaande zijn bij Red Bull Racing. De geruchten over een vertrek naar Mercedes ziet hij meer als een compliment.

In Bahrein hoopte de Formule 1-top nog dat de interne zaken bij Red Bull niet het begin van het seizoen zouden overschaduwen. Inmiddels is de derde race aangebroken en heeft het oorspronkelijke verhaal nog meer wendingen gekregen. Ondertussen werd Verstappen ook gekoppeld aan het zitje van Lewis Hamilton bij Mercedes, dat aan het einde van het jaar vrijkomt. De Nederlander wil gewoon maar één ding, en dat is racen. 'Ik wil er niet te veel bij betrokken raken', zegt Verstappen in gesprek met De Telegraaf. 'Ik ben een coureur en de prestaties zijn voor mij belangrijk. Daarvoor ben ik aangenomen', zegt de Limburger heel simpel.

'Iedereen in het team wil hetzelfde, en dat is prestaties leveren op de baan. Daar willen we ons op focussen. Er wordt veel gespeculeerd, maar dat kunnen we niet controleren', zegt de drievoudig wereldkampioen. Wat Verstappen wel duidelijk heeft gemaakt, is dat hij graag wil dat alle personeelsleden met een sleutelrol op hun post blijven. 'Dat weet het team ook, dat ik dat vind', gaat de 26-jarige verder. 'Er zijn veel mensen die hebben bijgedragen aan alle successen die we hebben behaald. Dat moet, denk ik, gerespecteerd worden.' De Nederlander verklaart tegenover De Telegraaf echter niet wie die sleutelfiguren zijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

helmut marko max verstappen 2024
Marko is vermoedelijk één van de sleutelfiguren die Verstappen binnenboord wil houden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Één daarvan lijkt in ieder geval wel Helmut Marko te zijn, voor wie hij zich in Saoedi-Arabië hard maakte. Toen was de paddock in de ban van een mogelijke schorsing van de Oostenrijker. Hij maakte duidelijk dat het vertrek van Marko ook invloed op zijn toekomst zou hebben. Er gingen daarna geruchten rond dat hij dicht bij een deal zou zijn met Mercedes. 'Of ik mijn contract ga uitdienen tot 2028? Dat is wel waarom ik heb getekend', luidt het nuchtere antwoord van Verstappen. 'Voor mij is het belangrijk dat de hoofdrolspelers binnenboord blijven, en dat voor een langere periode. Dat zorgt ervoor dat we goede prestaties leveren, en daar draait het om in deze wereld.'

'Dit is als een tweede familie'

Voor velen leek het ook ontzettend onwaarschijnlijk dat Verstappen zijn vertrouwde team in een keer zou verlaten. Echter zagen velen ook dat die onrust voor een afleiding kan zorgen. Verstappen benadrukt dat hij zijn team nog steeds als familie ziet. 'Als ik niet zou presteren, zou ik hier ook niet zitten. Dit is als een tweede familie. Dat betekent dat je het soms niet met elkaar eens bent, maar zo gaat het nou eenmaal', zegt de Nederlander. 'Je kan je familie niet kiezen, je vrienden wel. Het zou mooi zijn als we wat meer gaan praten over de fantastische bolide die we hebben, en hopelijk gaan we daar langzaam maar zeker weer over praten.'

Kijkend naar Verstappens prestaties is het niet gek dat andere teambazen op de loer liggen om de drievoudig wereldkampioen los te weken. Vooral Mercedes-teambaas Toto Wolff stak zijn interesse niet onder stoelen of banken. 'Ik begrijp het wel', zegt de Red Bull-coureur. 'Het heeft echter geen impact op mij en het verandert niets, maar natuurlijk is het mooi om dat te horen. Toto en ik hebben onze momentjes gehad vroeger, maar dat is normaal als twee teams vechten voor een titel. Onderling is er altijd wederzijds respect geweest', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws