Britse presentator genoot van emoties Leclerc: 'Door vele Verstappen-zeges raak je dat speciale kwijt' Formule 1
Formule 1

Britse presentator genoot van emoties Leclerc: 'Door vele Verstappen-zeges raak je dat speciale kwijt'

Britse presentator genoot van emoties Leclerc: 'Door vele Verstappen-zeges raak je dat speciale kwijt'

Matt Gallagher, presentator en medeoprichter van het YouTube-kanaal MattP1Tommy, heeft enorm genoten van de overwinning van Charles Leclerc in zijn eigen Monaco. De emoties die deze zege losmaakte bij de Ferrari-coureur maakte het volgens de Brit nog specialer en de Formule 1 heeft dit soort momenten nodig nu Max Verstappen zo vaak wint.

Gallagher heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een liefhebber is van Leclerc. In de podcast van Sky Sports legt de presentator uit wat de zege van de Ferrari-coureur nu zo speciaal maakte. 'Het is natuurlijk een wedstrijd in zijn eigen straten, hij is hier opgegroeid', begint Gallagher. 'En natuurlijk overleed zijn vader vlak voordat hij een F1-coureur werd. En ik weet zeker dat er veel dromen en wensen zijn waar ze over spraken rondom Monaco. Dus het is natuurlijk niet alleen de Grand Prix van Monaco, die iedereen wil winnen, maar het is ook zijn thuisrace', somt Gallagher enkele van de belangrijkste elementen op.

Niks tegen Verstappen

Daarnaast heeft het de Monegask ook nooit echt meegezeten in Monte Carlo. Gedurende zijn F1-loopbaan stond de thuisheld immers nog nooit op het podium. 'Ik denk dat door alle teleurstelling de overwinning nog mooier werd', stelt Gallagher, die de situatie van Leclerc vergelijkt met die van één van zijn tegenstanders. 'Ik denk dat Daniel Ricciardo zich daar wel in zal herkennen', doelt de Brit op de editie van 2016, waar Ricciardo de zege door een slechte pitstop uit zijn handen zag glippen.

'Het zat hem (Leclerc, red.) een paar keer tegen en ik heb het gevoel dat dit meespeelde in de emotie', vervolgt de presentator. 'Natuurlijk zei hij ook dat zijn vrienden en zijn familie erbij waren. Je hoorde hem na afloop over de teamradio letterlijk huilen, je kon de emotie horen. En daar leef ik als Formule 1-fan voor, om dat te zien en om dat te horen', aldus Gallagher, die meteen toevoegt dat hij niets aan prestaties van Verstappen af wil doen. 'Het is niet oneerbiedig bedoeld naar Verstappen, die de meeste races wint. Maar je raakt wel een beetje dat speciale element kwijt. We hebben het gezien met Lando (Norris, red.) en nu met Charles.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws