Voormalig Red Bull-coureur haalt uit naar stewards in Monaco: 'Hebben hun werk niet goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Voormalig Red Bull-coureur haalt uit naar stewards in Monaco: 'Hebben hun werk niet goed gedaan'

Voormalig Red Bull-coureur haalt uit naar stewards in Monaco: 'Hebben hun werk niet goed gedaan'

Christian Klien is van mening dat Kevin Magnussen een straf had moeten ontvangen voor zijn aandeel in de crash in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco. De voormalig Red Bull Racing-coureur vindt dan ook dat de wedstrijdleiding niet juist heeft gehandeld door het incident met Sergio Pérez als een raceongeluk af te doen.

Afgelopen zondag konden drie coureurs al na één bocht uitstappen. Magnussen, die na direct na de start al flink wat posities goed had weten te maken, zag op het rechte stuk richting Massenet zijn kans schoon om er nog één te pakken ten koste van Red Bull-coureur Pérez, die na een belabberde kwalificatie vanaf P16 moest vertrekken. De Deense Haas-coureur zag een gaatje aan de rechterkant, maar hoefde niet op de medewerking van zijn Mexicaanse collega te rekenen. Richting Beau Rivage had Magnussen volgens velen zijn verlies moeten nemen, maar dit deed de 31-jarige echter niet.

Wat volgde was een zware crash, waar niet alleen Magnussen en Pérez, maar ook Nico Hülkenberg als slachtoffer bij betrokken raakte. Tot veler verbazing werd er door de stewards geen verdere actie ondernomen en ook voormalig Red Bull-coureur Klien begrijpt daar helemaal niets van. 'De stewards hebben hun werk niet goed gedaan', uit Klien bij ServusTV zijn onvrede over de beslissing van de wedstrijdleiding. 'Ze bestempelden het incident als een raceongeluk. Maar als je het circuit kent, dan weet je dat je op dat punt gewoon niet in een gat kunt duiken.'

Magnussen komt goed weg

Voor Klien bestaat er geen enkele twijfel over wie verantwoordelijk is voor het ongeluk. 'Magnussen heeft al een paar strafpunten op zijn naam staan en dreigt geschorst te worden. Al met al was hij gewoon te agressief in deze situatie en ik denk dat hij daarvoor bestraft had moeten worden', legt Klien de schuld duidelijk neer bij de Haas-coureur, die door de coulante beslissing van de stewards heel goed weg is gekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws