Coulthard staat achter Verstappen: 'Als Pérez het niet leuk vindt, kan hij Red Bull verlaten' Formule 1
Formule 1

Coulthard staat achter Verstappen: 'Als Pérez het niet leuk vindt, kan hij Red Bull verlaten'

Coulthard staat achter Verstappen: 'Als Pérez het niet leuk vindt, kan hij Red Bull verlaten'

Oud-Formule 1-coureur David Coulthard geeft aan dat Sergio Pérez moet accepteren dat hij de tweede coureur is bij Red Bull Racing. Er ontstond veel ophef na de Grand Prix in Brazilië toen Max Verstappen zijn teamgenoot niet liet passeren. De Schot neemt het op voor de tweevoudig wereldkampioen en snapt waarom Verstappen de Mexicaan er niet langs liet.

Coulthard benoemt het feit dat de boodschap op de boordradio duidelijk was. 'Het was een open gesprek en er valt niets te interpreteren. Het team deed een verzoek en de coureur weigerde', begint de Schot tegenover The Mirror. Hij vindt dat het team niet hoefde te vragen of Verstappen zijn teamgenoot voorbij wilde laten. 'Het antwoord was er al eerder, en dan komt er weer iemand aankloppen om te proberen een ander antwoord te krijgen', is Coulthard kritisch op Red Bull.

De 51-jarige benadrukt dat het karakter van Verstappen juist veel voordelen brengt. 'Consistent zijn in je gedragspatronen is een kwaliteit. Inconsistentie is waar je op moet letten, omdat je niet weet waar je mee te maken hebt', vervolgt de coureur met dertien overwinningen achter zijn naam. Hij vindt dat Pérez juist dankbaar moet zijn voor zijn kans bij Red Bull. 'Checo was uit de Formule 1 en niemand klopte op zijn deur. Red Bull gaf hem de kans om terug te komen, en een auto die gemaakt is om races te winnen.'

Coulthard: 'Pérez zat consequent niet op hetzelfde niveau als Verstappen'

Ondanks de kans die de Mexicaan kreeg, lukt het hem niet om het Verstappen moeilijk te maken. 'Hij heeft hard zijn best gedaan om te proberen Max te verslaan, en hij heeft consequent niet op hetzelfde niveau gepresteerd', verklaart Coulthard. 'Dat heeft hij af en toe gedaan en ik bewonder de overwinningen die hij heeft behaald', voegt de Schot er wel aan toe.

Volgens de oud-Formule 1-coureur moet Pérez accepteren dat hij de tweede man in het team is. 'Als Checo het niet leuk vindt, dan kan hij het team verlaten, maar waar gaat hij heen? Dus voor mij is het gewoon weer een van die sportieve beslissingen', vertelt Coulthard. Toch verwacht de coureur die tussen 1994 en 2008 in de koningsklasse reed, geen problemen op de lange termijn voor Red Bull. 'Het was gewoon één van die momenten die komen en gaan, en de teams zullen het aankunnen.'

'Het is geen showvrienden, het is showbusiness'

Coulthard benadrukt dat Verstappen een ander soort coureur is dan Pérez. 'De realiteit is dat Max één van de grootste elitecoureurs ter wereld is. Elitecoureurs zoals de (Michael) Schumachers en (Ayrton) Senna's gingen hun carrière niet door zonder bijvoorbeeld meningsverschillen met hun teams. Dat zit in hun DNA en maakt deel uit van wat hen succesvol maakt. Om een ​​zin van Jerry Maguire te gebruiken: het is geen showvrienden, het is showbusiness', eindigt Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws