Hamilton had zware blessure verwacht na incident met Alonso: 'Ik had mijn rug kunnen breken' Formule 1
Formule 1

Hamilton had zware blessure verwacht na incident met Alonso: 'Ik had mijn rug kunnen breken'

Hamilton had zware blessure verwacht na incident met Alonso: 'Ik had mijn rug kunnen breken'

Lewis Hamilton is blij dat hij zonder kleerscheuren uit zijn Mercedes-bolide kon stappen na het incident met Fernando Alonso. De coureur klapte met zijn achterband tegen de voorband van de Alpine-auto, waardoor de achterzijde van de Mercedes de lucht in schoot. Door de harde impact met de grond had Hamilton het gevoel dat hij zijn rug had kunnen breken. De coureur voelde wel direct dat er iets kapot ging in zijn bolide.

Toen de Formule 1-coureurs in de eerste ronde bovenaan de heuvel aan waren gekomen, was het dringen tussen meerdere rijders. Hamilton en Alonso gingen zij aan zij de Les Combes-chicane in en dat liep niet goed af voor de Mercedes-coureur. De 103-voudig racewinnaar stuurde te scherp in en kwam in aanraking met het voorwiel van de bolide van Alonso. De achterzijde van de Mercedes-auto schoot de lucht en klapte daarna keihard tegen het asfalt.

Hamilton had verwacht een blessure over te houden aan het incident. De coureur kon echter zonder kleerscheuren uit zijn auto stappen. 'Ik heb bijna mijn rug gebroken toen ik op de grond klapte', wordt Hamilton geciteerd door The Sun. 'Het was echt een hele flinke klap. Ik kan me herinneren dat ik op een gegeven moment alleen maar de grond kon zien. De auto vloog redelijk hoog de lucht in. Ik ben dankbaar dat ik nog leef en fit ben.'

Hamilton: 'Iets ging kapot in de versnellingsbak'

Hamilton werd in de eerste ronde nog geopperd om de auto aan de kant te zetten. De Mercedes-coureur verwacht dat er enkele dingen stuk zijn in de auto. 'Ik hoorde dat er iets kapot ging in de versnellingsbak. Ik heb gevoel dat er heel veel kapot knalde aan de achterzijde toen ik weer op de grond landde. Er werd me daardoor ook verteld dat ik moest stoppen. Ik had de hoop dat ik nog door kon rijden, maar het mocht niet zo zijn', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws