Marko hard voor Pérez: 'Hij geloofde dat hij kampioen kon worden, maar wordt nu hardhandig wakkergeschud' Formule 1
Formule 1

Marko hard voor Pérez: 'Hij geloofde dat hij kampioen kon worden, maar wordt nu hardhandig wakkergeschud'

Marko hard voor Pérez: 'Hij geloofde dat hij kampioen kon worden, maar wordt nu hardhandig wakkergeschud'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko denkt dat Sergio Pérez met de verkeerde dingen bezig is. De 80-jarige Oostenrijker ziet dat Pérez meer fouten maakt sinds hij in de titel is gaan geloven, en denkt dat de Mexicaan een flinke wake-up call heeft gekregen. Terwijl hij de overwinning van Verstappen al met potlood invult, betwijfelt hij of Pérez het podium nog kan halen.

Verstappen verkeert de laatste weekenden in een haast onverslaanbare vorm. In Miami won de Nederlander vanaf een negende startpositie, en vorige week maakte de wereldkampioen veel indruk met een geweldig optreden in de straten van Monaco. 'Max is in topvorm', ziet ook Marko. 'Je ziet hoe eenvoudig het voor hem allemaal gaat, er zijn geen correcties, niks. Het zal heel lastig worden om hem morgen te verslaan', deelt Marko in gesprek met Sky Sports F1.

Aan de andere kant van de garage loopt het niet bepaald op rolletjes. Pérez kende een goede seizoenstart, maar heeft nu al voor de derde keer in vijf races tijd het laatste kwalificatiedeel niet weten te halen door eigen fouten. 'Met Sergio (Pérez, red.) gaat het niet goed sinds Monte Carlo. Ik was bang dat hij in de grindbak vast zou komen te zitten, maar gelukkig kon hij nog verder rijden. Hij wist zich helaas daarna alsnog niet te plaatsen voor Q3. Hij moet zich richten op het racen, en niet op de titel. Hopelijk weet hij zich te herpakken. Het hele weekend was het al het geval dat hij drie tot vijf tienden langzamer was.'

Wereldkampioenschapsdroom blijft een droom

De Vries kreeg eerder nog een gele kaart van Marko, nadat hij een moeizame openingsfase van het seizoen meemaakte. 'Dat is een andere situatie', aldus Marko over Pérez. De Mexicaan sprak in de winter al zijn ambitie uit om wereldkampioen te worden, en begon daar na een goede seizoenstart steeds meer in te geloven, maar daar zal nu weinig van overblijven. 'Hij (Pérez, red.) geloofde in zijn droom om wereldkampioen te worden. Checo wordt nu hardhandig wakkergeschud, maar ik weet zeker dat hij weer zal herstellen.'

Volgens Marko wordt het nog niet zo eenvoudig voor Pérez om zijn weg naar voren te vinden. 'Het podium halen is denk ik optimistisch', vreest Marko. 'Als het warm wordt, zal de bandenslijtage hoger zijn, dus een driestopper is mogelijk. Als dat het geval is, dan kan hij hopelijk nog wat auto's inhalen en derde worden, maar dat wordt lastig.' Een inhaalrace zoals Verstappen in Miami liet zien verwacht Marko dus niet.

De Oostenrijker is daarnaast ook verbaasd dat de concurrentie ver achterblijft bij Verstappen. 'Ik denk dat we een hele goede auto hadden vorig jaar, en die verder hebben ontwikkeld. We waren verrast dat onze rivalen het gat niet verder hebben weten te dichten. Ik hoor alsmaar dingen over upgrades en nog meer upgrades, maar ik zie daar niks van terug op de stopwatch. Ik denk dat wij goed bezig zijn en onze rivalen niet zozeer.'

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws