Overeenkomsten tussen Verstappen en F1-grootheden: 'Max tilt dat naar een hoger niveau' Formule 1
Formule 1

Overeenkomsten tussen Verstappen en F1-grootheden: 'Max tilt dat naar een hoger niveau'

Overeenkomsten tussen Verstappen en F1-grootheden: 'Max tilt dat naar een hoger niveau'

Christian Horner ziet veel overeenkomsten tussen de grootheden van de Formule 1 en Max Verstappen. De teambaas van Red Bull Racing denkt dat de grootheden allemaal een bepaalde gedrevenheid hadden die Verstappen op dit moment ook laat zien. Bovendien weet de Red Bull-coureur die gedrevenheid ook op de juiste manier te gebruiken. Horner ziet dat de Limburger momenteel geen overhaaste beslissingen meer neemt tijdens de Grands Prix.

Dit seizoen staat er geen maat op Verstappen, waardoor hij zich ook in alle recordboeken naast enkele grootheden schaart. Zo heeft de coureur van Red Bull nu evenveel wereldtitels als bijvoorbeeld Ayrton Senna, Niki Lauda en Jackie Stewart. Daarnaast boekte Verstappen in Mexico alweer de 51ste overwinning van zijn Formule 1-loopbaan. Daarmee heeft hij evenveel zeges weten te boeken als Alain Prost, en staan alleen Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Sebastian Vettel nog boven de Nederlander.

Horner denkt dat zijn coureur terecht in de lijstjes met beste coureurs aller tijden staat. De Red Bull-rijder heeft immers een belangrijke overeenkomst met de grootheden van de sport. 'Ik denk dat alle grootheden een enorme vastberadenheid hebben', stelt Horner tegenover internationale media. 'Of het nu de Senna's zijn of momenteel de Hamiltons of een van de coureurs die voor hen kwamen. Ik denk dat we dat zelf zagen bij Sebastian (Vettel, red.), die ook enorm competitief was en niets onbenut wilde laten.'

'Ik denk dat Max dat zelfs naar een nog hoger niveau tilt', vervolgt de teambaas. Ondanks dat Verstappen zelf 'niet obsessief bezig is met het behalen van records', heeft de drievoudig wereldkampioen al voldoende records in handen. Als Verstappen op dezelfde voet verdergaat dan komen daar ook nog wat records bij. Horner sluit nog meer succes van de rijder ook zeker niet uit. 'Hij is een racer in hart en nieren. Hij wil gewoon racen, of het nu gaat om het racen in Formule 1-auto's of online racen, hij is enorm competitief, enorm hongerig.'

Horner: 'Hoe hij dat beheerde, was geweldig'

De vastberadenheid bij Verstappen was vanaf het begin al heel erg zichtbaar, volgens Horner. Er moest wel mentaal iets veranderen om de gedrevenheid optimaal te benutten. 'Je zag het keer op keer in zijn rijstijl, maar ik denk dat hij dat nu heeft gecombineerd met de nodige ervaring. Hij hoeft niet alles in de eerste ronde goed te maken. Ik denk dat bijvoorbeeld zijn race in Austin uitstekend was, de manier waarop hij de banden, de strategie en de inhaalacties beheerde, was absoluut geweldig', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws