Hamilton positief over uiterlijk W14: 'Iedereen gaf hier de voorkeur aan' Formule 1
Formule 1

Hamilton positief over uiterlijk W14: 'Iedereen gaf hier de voorkeur aan'

Hamilton positief over uiterlijk W14: 'Iedereen gaf hier de voorkeur aan'

Lewis Hamilton is tevreden met de keuze van Mercedes om de W14 in het zwart te presenteren, geeft hij aan bij Motorsport.com. De Duitse renstal heeft hiervoor gekozen om gewicht te besparen. Door zo min mogelijk verf te gebruiken en vooral het carbon door te laten schemeren, doet Mercedes een poging om een zo licht mogelijke auto de baan op te sturen.

Mercedes keert back to black, met hetzelfde kleurenschema als de auto had in seizoenen 2020 en 2021. Destijds waren de W11 en W12 in het zwart gekleurd op verzoek van coureur Hamilton, als symbool om de diversiteitsproblemen in de autosport en de raciale ongelijkheid over de wereld aan te stippen. Ditmaal heeft de keuze van de kleur een andere reden, namelijk als poging om de auto zo licht mogelijk te houden.

Het doel is om zo dicht mogelijk bij de grens van 798 kilogram te blijven. Afgelopen seizoen, toen de auto nog zilver was, kwam het nooit in de buurt doordat sommige standaardonderdelen die door de FIA aangewezen waren te zwaar waren. Dit jaar is er gekeken naar een mogelijkheid om de grens te verlagen naar 796, maar daar is uiteindelijk niet voor gekozen door het feit dat de banden in 2023 zwaarder zijn.

Hamilton: 'Gaat om snelheid, niet uiterlijk'

Ondanks dat de auto een nieuw uiterlijk heeft ten opzichte van 2022, gaat het volgens Hamilton vooral om het gewicht. 'Eigenlijk gaf iedereen in het team wel de voorkeur aan de zwarte auto van vroeger, maar naast uiterlijk gaat het vooral om gewicht', geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan. 'Vorig jaar hebben we het hele jaar geworsteld met gewichtsproblemen, dus dat was een belangrijk focuspunt', vervolgt de Brit. Het is nog afwachten of de grens al bereikt is of niet, geeft hij aan, want afgelopen jaar dacht het team ook dat het goed zat om uiteindelijk er al ver boven te zitten.

Mercedes heeft er veel werk in gestopt om een verbeterde auto neer te zetten in 2023, en daar is Hamilton blij mee. Samen met zijn teamgenoot George Russell had hij een stroef seizoen in 2022, met tegenvallende resultaten. 'Het is fijn om te zien dat de problemen aangepakt worden, vooral met betrekking tot het gewicht', geeft Hamilton aan. 'Dit is goed te zien met de verf, het is het absolute minimum', zegt de Mercedes-coureur. Hoe de auto daadwerkelijk gaat presteren, is nog even afwachten. De wintertesten zullen gereden worden vanaf 23 februari in Bahrein. 'Uiteindelijk gaat het niet om het uiterlijk, maar hoe snel hij gaat', aldus Hamilton.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws