Hamilton mogelijk halverwege seizoen in totaal andere auto: 'Plan B staat klaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton mogelijk halverwege seizoen in totaal andere auto: 'Plan B staat klaar'

Hamilton mogelijk halverwege seizoen in totaal andere auto: 'Plan B staat klaar'

Mercedes zal mogelijk de auto halverwege het seizoen helemaal veranderen, meldt Ted Kravitz bij Express. Mocht het blijken dat de W14 onderdoet voor concurrenten Ferrari en Red Bull Racing, dan kunnen de auto's van coureurs Lewis Hamilton en George Russell midden in het seizoen aangepast worden.

Mercedes heeft een tegenvallend seizoen achter de rug. Dat willen ze in 2023 voorkomen. Op 15 februari is de W14 gepresenteerd, de nieuwe bolide van Mercedes die het tij zal moeten keren. Toch is het nog niet helemaal zeker of deze auto een stuk beter zal gaan presteren, ondanks dat er veel aanpassingen zijn gedaan. De Duitse renstal houdt namelijk nog vast aan hun unieke zeropods-design, die ze vorig jaar het leven in hebben geroepen.

Om ervoor te zorgen dat Mercedes niet weer te ver achter concurrenten Ferrari en Red Bull zal zakken, hebben ze volgens verslaggever Ted Kravitz een plan B opgesteld. Dit plan houdt in dat ze halverwege het seizoen, mocht het nodig zijn, het hele concept van de auto kunnen veranderen. Dit zou betekenen dat ze hun unieke design los zouden laten en een auto zouden debuteren die meer op die van Ferrari en Red Bull lijkt.

Upgrades voor W14 staan al ruime tijd klaar, volgens Kravitz

Volgens Kravitz zullen ze zich in eerste instantie nog wel vasthouden aan hun eigen idee. 'Mercedes geeft aan dat ze een duidelijk beeld hebben van waar het mis is gegaan vorig jaar', zegt de Brit. 'Voor nu zijn ze duidelijk dat het zeropods-principe zou moeten werken.' Toch hebben ze volgens de verslaggever van Sky Sports al een aantal upgrades klaar staan. 'Ze hebben al ontwikkelingen klaar staan voor het Europese seizoen', zegt Kravitz, die zich verder afvraagt waarom deze aanpassingen dan niet nu al bij de auto gedaan zijn.

Hoe de auto van het team van teambaas Toto Wolff zal gaan presteren is nog even afwachten. Na de driedaagse testperiode in Bahrein die op 23 februari van start zal gaan, zal er veel meer duidelijk zijn. Wolff houdt stug vol dat het tegenvallende resultaat van de W13 in 2022 niets te maken had met het unieke concept van de sidepods, hij noemde het 'geen essentieel onderdeel van de prestatie van de auto.' Mercedes verwacht dus een beter seizoen neer te zetten in 2023, waarbij Kravitz verwacht dat ze teleurgesteld zullen zijn 'met maar drie of vier overwinningen'. Mocht het seizoen niet starten zoals gehoopt, kan het dus zijn dat plan B ingezet wordt en de coureurs halverwege in een andere auto zullen stappen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws