Capito en Williams presenteren eigen duurzaamheidsplan: 'Willen proactief zijn' Formule 1
Formule 1

Capito en Williams presenteren eigen duurzaamheidsplan: 'Willen proactief zijn'

Capito en Williams presenteren eigen duurzaamheidsplan: 'Willen proactief zijn'

De Formule 1 en FIA werken hard aan plannen om de CO2-uitstoot te verminderen in de sport. In 2030 moet de Formule 1 volledig CO2-neutraal zijn volgens de huidige plannen. Jost Capito, teambaas van Williams wil echter niet wachten op nieuwe regels en verwacht een meer proactieve houding van de teams.

'De doelstelling staat er voor 2030, maar we moeten nu al beginnen. Als we er tegen die tijd willen zijn, moeten we nu al hard pushen en een sterke start maken', aldus de Williams-teambaas tegenover Motorsport.com. Het Britse team lanceerde vandaag daarom een eigen duurzaamheidsvisie: 'The Williams Racing Sustainability Strategy'. Een speciaal aangesteld team met allerlei specialisten moet ervoor zorgen dat processen binnen de eigen organisatie op een duurzame manier kunnen gebeuren.

Williams neemt dus het heft in eigen handen, maar zal hierbij ook altijd blijven luisteren naar nieuwe ontwikkelingen en regels van de FIA. 'We zullen zeker luisteren, maar we gaan niet wachten totdat er iets gebeurt. Daarom hebben we de afgelopen zes maanden een eigen strategie ontwikkeld met een team vol experts.' De uitkomsten bevallen de teambaas zeer. 'Het is echt een eye-opener. Er kan zo veel gedaan worden al.'

'De plannen van de FIA staan nog niet klaar'

Met de duurzaamheidsplannen geeft Williams ook een duidelijk signaal af naar de FIA, dat de plannen nog niet helemaal klaar heeft staan. 'We hebben wel degelijk een invloed op bepaalde gebieden en op andere gebieden is het de beurt aan de organisatoren, FOM, FIA, wie het dan ook moge zijn. We moeten stap voor stap naar het grote doel toewerken. Er zijn nog veel hordes te nemen, maar we moeten ergens beginnen. Daarom willen we niet wachten, maar proactief zijn', aldus de ambitieuze teambaas.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws