Hamilton met vraagtekens over plotse vormpiek Mercedes Formule 1
Formule 1

Hamilton met vraagtekens over plotse vormpiek Mercedes

Hamilton met vraagtekens over plotse vormpiek Mercedes

Bij Mercedes is niet helemaal duidelijk waar de snelheid van de afgelopen races nou vandaan komt. Terwijl technisch directeur Andrew Shovlin aangeeft blij te zijn met de ontwikkelingsafweging die gemaakt is, stelt Lewis Hamilton dat zijn team niet met verbeteringen aan de auto gekomen is in de afgelopen weken. Hoewel de topvorm van Turkije dus incidenteel kan zijn, hoopt de zevenvoudig wereldkampioen dat dit niet het geval is.

Door The Race wordt eerst de Mercedes-topman geciteerd, die erg in zijn nopjes was met de vorm van de renstal uit Brackley: 'Het is ontzettend bemoedigend dat we nu de laatste zes races ingaan en weten dat we een pakket hebben waarmee we het andere team kunnen verslaan in de kwalificatie op zaterdag, en op zondag in de race ook.' Over allebei de dagen zag hij zijn coureurs met overtuiging zegevieren.

Zo vanzelfsprekend was dat volgens de Brit niet. Er zijn namelijk beslissingen genomen wat de ontwikkeling van 2021 en 2022 betreft. Deze twee trajecten moesten goed tegen elkaar afgewogen worden en zodoende was het nog maar de vraag of Mercedes ook tegen het einde van het seizoen strijdvaardig genoeg was. 'Dat was dan ook een van onze zorgen', geeft Shovlin toe.

Hamilton met vraagtekens

Hamilton, die van de technische kant minder afweet, zit met vraagtekens omtrent de plotse vormpiek van Mercedes met haar W12. 'We hebben niets aan de auto gedaan, dus ik weet niet of de bolide aan kracht heeft gewonnen. Ik denk dat de twee circuits waar we recent op reden, Sochi en Istanbul, ons wellicht wat beter lagen', zo luidt het vermoeden van de coureur. 'De auto voelde fantastisch', voegt hij daar tevreden aan toe.

'Valtteri Bottas heeft het geweldig gedaan. Als hij deze vorm vast weet te houden over de komende wedstrijden, zal dat het team zeker ten goede komen. Als de auto zo blijft presteren, is dat een goede zaak voor ons', concludeert hij. Hamilton is dus niet de enige die meer snelheid weet te vinden naar het einde van het seizoen toe. Ook zijn Finse teamgenoot doet het beter, wat meer kopzorgen betekent voor Max Verstappen en Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws