Mercedes verwijdert tweede vloersteun uit angst voor protesten Formule 1
Formule 1

Mercedes verwijdert tweede vloersteun uit angst voor protesten

Mercedes verwijdert tweede vloersteun uit angst voor protesten

Mercedes heeft een tweede metalen steun, die het team gemonteerd had aan de vloer om porpoising tegen te gaan, weggehaald. De Duitse renstal had het onderdeel op de auto gezet als reactie op de technische richtlijnen van de FIA die op donderdag bekend werden gemaakt. Mercedes heeft besloten om het onderdeel van de auto te verwijderen om een mogelijk protest van andere teams te voorkomen.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan is porpoising weer onderwerp van gesprek in de wereld van de Formule 1. Vooral het team van Mercedes leek last te hebben van het stuiteren, waardoor Lewis Hamilton en George Russell hun beklag deden in de media na afloop van de race. Meerdere rijders in de Formule 1 lieten hun zorgen duidelijk merken. De FIA besloot hierop te reageren en kwam met een technical directive. Deze richtlijnen moeten ervoor zorgen dat de teams de mate van porpoising verminderen zodat de coureurs niet te veel belast worden.

Mercedes besloot voor de Grand Prix van Canada direct te reageren te reageren. Het team monteerde een extra steun op de vloer van de W13 en deel van de vloer was ook weggesneden. Voor de derde vrije training had Mercedes deze veranderingen teruggedraaid, meldt Motorsport.com. Vooral de extra steun leverde hoofdbrekens op voor de Duitse renstal, want de achtvoudig constructeurskampioen was bang dat andere teams zouden protesteren, ondanks dat de technische richtlijnen een tweede steun accepteren. 'De richtlijnen zijn niet hetzelfde als de reglementen', zei Otmar Szafnauer tijdens de persconferentie.

F1-teams keken met haviksogen naar Mercedes

De tweede steun op de vloer van Mercedes is opmerkelijk te noemen, aangezien deze wel heel snel is gemonteerd door het team. De teambazen van de andere Formule 1-teams vonden het ook vreemd dat Mercedes zo snel met een oplossing kwam. 'Misschien hadden ze die al in de pijpleiding zitten, maar ja, een metalen steun heb je niet zomaar in de pijpleiding zitten', was de reactie van Frédéric Vasseur. 'Misschien hebben ze daar wel een glazen bol', voegde Zak Brown, CEO van McLaren, eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws