Chandhok waarschuwt Alpine en McLaren: 'Aston Martin het team in de middenmoot waar we op moeten letten' Formule 1
Formule 1

Chandhok waarschuwt Alpine en McLaren: 'Aston Martin het team in de middenmoot waar we op moeten letten'

Chandhok waarschuwt Alpine en McLaren: 'Aston Martin het team in de middenmoot waar we op moeten letten'

Karun Chandhok heeft hoge verwachtingen van Aston Martin in 2023. De analist van Sky Sports denkt zelfs dat het Britse team van eigenaar Lawrence Stroll een serieuze kandidaat is voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Aston Martin heeft de bolide van vorig seizoen flink onder handen genomen en Chandhok denkt dat ook het aantrekken van Fernando Alonso een belangrijke zet kan zijn geweest.

Chandhok ziet Aston Martin er in 2023 wel vandoor gaan met de titel best of the rest, achter de topteams van Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes. 'Naar mijn mening is Aston Martin het team in de middenmoot waar we op moeten letten', vertelt de Indiër aan Autosport Magazine, geciteerd door Motorsport.com. 'Ze begonnen 2022 met een concept en slaagden er controversieel genoeg in om vroeg in het seizoen naar het 'Red Bull-concept' te wisselen. Dat is geen kleine klus', weet hij.

Verder heeft Aston Martin ook hard gewerkt aan de personele bezetting en moeten Alpine en McLaren serieus rekening gaan houden met het Britse team. 'Lawrence Stroll en Martin Whitmarsh hebben de afgelopen twee jaar agressief gerekruteerd en van die uitbreiding zouden ze dit jaar de vruchten moeten plukken. Tegen het einde van vorig seizoen leken ze redelijke stappen voorwaarts te zetten qua snelheid, dus zij kunnen een echte bedreiging zijn om voorbij Alpine en McLaren te springen.'

Chandhok verwacht vuurwerk als Aston Martin niet presteert

De entree van Aston Martin in de Formule 1 heeft vooralsnog niet tot klinkende resultaten geleid. Tot dusver stond er slechts één keer een coureur van het Britse team op het podium, maar desalniettemin heeft Aston Martin enorme ambities. Dat blijkt ook wel uit het aantrekken van tweevoudig wereldkampioen Alonso. Met de Spanjaard haalt de renstal een coureur van wereldformaat binnen, maar legt het zichzelf ook veel druk op. Alonso is volgens Chandhok namelijk een man met twee kanten.

'Enerzijds heeft hij heel duidelijke en eenvoudige doelstellingen. Hij houdt ervan om iedere dag in een competitieve strijd te zitten. Geef hem het materiaal en de steun en hij levert op iedere apex van iedere bocht', vindt de Sky Sports-analist. 'Zijn bewustzijn van wat er gaat gebeuren in een race is ongelofelijk. Hij denkt niet alleen aan de strategie, maar hij vertelt het team ook wat de vijf auto's om hem heen qua strategie gaan doen! Maar aan de andere kant is hij een zeer complex karakter die graag controle heeft over situaties.'

Volgens Chandhok is de situatie bij zijn vorige team een voorbeeld van zijn 'andere' kant. 'De contractuele strijd met Alpine van vorig jaar is het perfecte voorbeeld van hoe hij de controle nam over de rijdersmarkt in de middenmoot en hoe hij iedereen voor de gek hield met de zomerstop in aantocht. Fernando maakt een team hard, omdat hij snelheid en perfectie wil zien. Als team is Aston Martin een outsider om de strijd in de middenmoot aan te voeren. Als er niet geleverd wordt, dan kunnen we vuurwerk verwachten', denkt hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws