Marko kreeg garantie van Honda: 'Motorproblemen voor volgende race opgelost' Formule 1
Formule 1

Marko kreeg garantie van Honda: 'Motorproblemen voor volgende race opgelost'

Marko kreeg garantie van Honda: 'Motorproblemen voor volgende race opgelost'

Helmut Marko stelt dat Honda de motorproblemen van Red Bull Racing opgelost heeft. Al tweemaal zag Max Verstappen de eindstreep niet in 2022, en de Japanse motorleverancier, die momenteel nog betrokken is bij de productie en ontwikkeling van de Red Bull Powertrains-motoren, heeft benadrukt dat dat niet nog eens zal gebeuren in het huidige seizoen vanwege de problemen die het team ondervond in Australië.

Marko laat bij ORF weten dat Red Bull zich meer zorgen maakt om de betrouwbaarheid van de krachtbron dan om het snelheidstekort ten opzichte van de motor van Ferrari. Door de twee uitvalbeurten van Verstappen, éénmaal in Bahrein, éénmaal in Australië, bedraagt het gat naar Charles Leclerc in het coureurskampioenschap momenteel 46 punten.

Naar aanleiding van de tweede uitvalbeurt is Honda aan de slag gegaan met de motoren. 'We hebben spoedig actie ondernomen', bevestigt Marko. In Bahrein ging het mis bij de brandstoftoevoer en in Australië leek een lek vroegtijdig een einde te maken aan de wedstrijd van de Nederlander. Ook laat Marko los wat er precies gevonden is.

Lees ook

Marko geeft garantie van Honda

'De problemen in Bahrein verschilden van de problemen in Australië', geeft hij vervolgens wel vrij. 'Volgens Honda kunnen we erop rekenen dat de problemen voor de volgende race verholpen zijn', meldt hij. De motorproblemen die zich voordeden in Melbourne zullen vanaf Imola dus niet meer optreden, wat goed nieuws is voor Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez.

Lees ook

Wat ging er mis bij Red Bull?

Tijdens de Grand Prix van Australië vatte de motor van Verstappen vlam, maar deze motor kan wel gewoon nog gebruikt worden, benadrukt Marko. 'De motor zelf vormde het probleem niet, maar de brandstoftoevoer.' Dit is dus te vervangen zonder daarmee motoronderdelen te moeten wisselen. 'De brandstofleiding is onder hoge druk gebarsten. We denken dat dat met porpoising te maken had', stelt de man uit Graz.

Bookies zien Ferrari en Leclerc op eindzege afstormen in Italiaanse thuisrace

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws