Coulthard denkt dat McLaren de snelste auto heeft: 'De Max-factor maakt het verschil' Formule 1
Formule 1

Coulthard denkt dat McLaren de snelste auto heeft: 'De Max-factor maakt het verschil'

Coulthard denkt dat McLaren de snelste auto heeft: 'De Max-factor maakt het verschil'

David Coulthard is positief verrast door het optreden van Max Verstappen, die constant de snelste coureur was op de vrijdag in Oostenrijk. Red Bull Racing heeft het tegenwoordig vanwege de correlatieproblemen vaak lastiger op de vrijdagen, maar daar was op de Red Bull Ring weinig van te merken.

Verstappen sloot de enige vrije training als snelste af, ondanks een sensorprobleem halverwege het trainingsuurtje. Vervolgens gaf de wereldkampioen die goede start een passend vervolg in de sprintkwalificatie, met de eerste tijd in SQ1, SQ2, én SQ3. Uiteindelijk bleef Lando Norris nipt binnen een tiende van Verstappen, terwijl de rest meer tijd tekortkwam.

In de vrije training leek Mercedes ook nog erg competitief. 'Ik dacht eerder dat Mercedes vooraan mee zou doen', vertelt Coulthard als analist van Viaplay. Mercedes schroeft doorgaans de motor echter verder op in de vrije training, waardoor het in de kwalificaties vaak relatief gezien nog wat terugvalt. 'McLaren deed ook daadwerkelijk mee vooraan, maar het duurde tot die laatste ronde in het laatste kwalificatiedeel, op zachte banden, voordat Lando Norris kon laten zien wat hij in zijn mars had.'

Verstappen

Coulthard verschuift vervolgens de aandacht naar de kampioenschapsleider. 'Max had wederom een feilloos optreden, maar het gat is minder dan een tiende. Het laat zien dat McLaren er echt staat, en je zou kunnen stellen dat ze meer pure snelheid hebben dan Red Bull', meent de Schotse oud-coureur, die zelf als laatste voor McLaren in Oostenrijk won, in 2001. 'Het is de Max-factor die het verschil maakt', beseft Coulthard.

Verstappen kan op zondag zijn zesde Grand Prix op de Red Bull Ring winnen. Alleen Michael Schumacher en Lewis Hamilton slaagden er al eens in om meer dan zes Grands Prix te winnen op één circuit. Beide recordkampioenen slaagden hier wel op meerdere circuits in. Verstappen staat ook in Mexico op vijf overwinningen. In het Noord-Amerikaanse land reed Verstappen wel minder Grands Prix dan in Oostenrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws