Knoors: 'Ik denk dat Jos Verstappen dit meer voor Max doet, om de rust te bewaren' Opinie
Opinie

Knoors: 'Ik denk dat Jos Verstappen dit meer voor Max doet, om de rust te bewaren'

Knoors: 'Ik denk dat Jos Verstappen dit meer voor Max doet, om de rust te bewaren'

Viaplay-analist Ernest Knoors kijkt een beetje gek op van de teruggekeerde onrust bij Red Bull Racing. De bron van de onrust is zo mogelijk nog opvallender: een deelname van Jos Verstappen aan de Legends Parade, een demonstratierace in oude Formule 1-auto's. De situatie leidde tot moddergooien over en weer tussen papa Verstappen en Christian Horner.

Verstappen senior zou op zaterdag en zondag in de RB8 van Sebastian Vettel uit 2012 rijden op de Red Bull Ring, maar hij trok zich terug nadat hij zelf aangaf dat Horner er alles aan zou hebben gedaan om te zorgen dat hij niet meedeed. Verstappen uitte zich meerdere malen kritisch ten opzichte van Horner, en Horner zou volgens Verstappen daarom niet willen dat Verstappen senior op de beelden terug te zien was.

Nadat Jos Verstappen flink uithaalde naar de 'kinderachtige' Horner, mocht Horner in de persconferentie de nodige vragen beantwoorden over de vader van zijn snelste coureur. Horner liet hierbij onder meer optekenen dat als Toto Wolff een Verstappen wil hebben, dat Jos Verstappen nog beschikbaar is. Knoors vond het na dat geruzie opvallend dat Jos Verstappen tijdens de sprintkwalificatie nog gewoon in de pitbox van Red Bull stond. 'Ik denk dat hij dit meer voor Max doet, om de rust te bewaren. Ik ken Jos niet als iemand, die zich laat piepelen, als hij zo behandeld wordt', weet de voormalige engineer.

Gebrek aan kritiek op Pérez

Knoors plaatst ook zijn twijfels bij het media-optreden van Horner als het over Pérez gaat. 'Dat vind ik een beetje hinderlijk. Hij zegt dat de eerste en zevende plek een prima uitgangspositie is. Dat kan gewoon niet', aldus Knoors in de nabeschouwing van Viaplay. 'Je mag gewoon niet tevreden zijn met één en zeven. Dan mag je toch benoemen dat ze ook wel wat meer verwachten. Pérez had problemen met verkeer - dat begrijp ik ook allemaal - maar in de afgelopen weken heeft Pérez het niet laten zien. Dat moet je dan ook aangeven, en zeggen dat je eraan werkt en je hem erbovenop wil helpen.'

Van der Garde is het daarmee eens: 'Het lijkt wel alsof hij aandelen in Pérez heeft. Hij is gewoon nooit negatief, altijd maar positief', aldus de oud-coureur. Knoors vindt dit kwalijk: 'Het probleem is, dat als hij ook intern in meetings zo praat, wat gaat er dan ooit veranderen? Je moet wel de vinger op de zere plek leggen.' Pérez tekende eerder deze maand nog een nieuw contract bij zijn werkgever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws