Piastri denkt kans te maken op sprintzege: 'Gat naar Verstappen is niet heel groot' Formule 1
Formule 1

Piastri denkt kans te maken op sprintzege: 'Gat naar Verstappen is niet heel groot'

Piastri denkt kans te maken op sprintzege: 'Gat naar Verstappen is niet heel groot'

Oscar heeft zich in de sprintkwalificatie in Oostenrijk goed herpakt, nadat hij in de kwalificatie in Barcelona een fout maakte en van P9 moest starten. De Australiër start op zaterdagochtend vanaf P3, met enkel Max Verstappen en Lando Norris voor zich. 'De positie is best goed', zegt hij tegen Formula1.com.

Piastri is relatief tevreden met het verloop van de sprintkwalificatie. 'Ja, grotendeels', antwoordt hij wanneer hij ernaar gevraagd wordt. 'De positie is best goed, uiteraard', geeft hij aan. Toch laat hij subtiel merken dat er meer in had gezeten dan een derde startplaats. 'Tijdens mijn laatste ronde waren er een aantal bochten waar het beter had gekund', analyseert hij zijn snelle ronde in SQ3.

'Het is fijn om in elk geval te weten waar mijn tijd zit', lacht hij. 'Vorige week ging het natuurlijk niet zo best', verwijst hij naar het moment waarbij hij de controle over zijn McLaren even kwijtraakte en van de baan gleed. Een goede tijd kon hij toen vergeten en des te blijer is hij met de P3 op de Red Bull Ring. 'Het voelt alsof we weer de pace hebben en de nieuwe voorvleugel deed het goed', gaat hij verder. 'Ik heb nu zin in de rest van het weekend', aldus Piastri.

Gat tussen McLaren en Verstappen niet heel groot

Piastri wist in 2023 als rookie al eens een sprintrace te winnen en denkt niet dat hij in Oostenrijk kansloos is, ondanks de twee snelle coureurs voor hem. 'Ik denk het', luidt zijn antwoord op de vraag of hij in staat is de sprintrace in Spielberg te winnen. 'Het gat naar Max is niet verschrikkelijk groot', benadrukt hij. Ook het feit dat hij ondanks wat slordigheden P3 wist te halen, zorgt voor goede moed bij de Australiër. 'Ik weet dat ik een paar grote fouten maakte', laat hij doorschemeren dat hij beter kon dan hij op vrijdag liet zien. 'We doen zeker mee', stelt de coureur van McLaren vast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws