Bom barst bij Red Bull, Jos Verstappen klapt uit de school: 'Lijkt wel een kleuterschool' Formule 1
Formule 1

Bom barst bij Red Bull, Jos Verstappen klapt uit de school: 'Lijkt wel een kleuterschool'

Bom barst bij Red Bull, Jos Verstappen klapt uit de school: 'Lijkt wel een kleuterschool'

Dat er al het hele jaar een machtsstrijd bij Red Bull Racing gaande is, wordt veelal aangestipt door journalisten en analisten, en is ook regelmatig merkbaar op basis van uitspraken van verschillende hoofdrolspelers, waaronder Jos Verstappen. De Limburger ging eerder al in de aanval op Christian Horner, en zoekt nu ook de confrontatie op bij de andere media.

Jos Verstappen en Christian Horner kunnen niet goed meer met elkaar door één deur, zoveel is wel duidelijk op basis van de uitspraken van de afgelopen maanden. De 52-jarige oud-coureur uit Montfort zou dit weekend in een RB8 over de Red Bull Ring razen in een jaarlijks terugkomend evenement, waarbij voormalige coureurs - en dan vooral met een link met Red Bull zelf - in oude auto's rijden tijdens de Legends Parade.

In het verleden behoorden bijvoorbeeld ook Oostenrijkers Niki Lauda en Helmut Marko tot de deelnemers. Beide voormalige Formule 1-coureurs verkeren in goed gezelschap, en dit jaar zou papa Verstappen in actie komen, net als bijvoorbeeld voormalig Red Bull-coureur David Coulthard, voormalig teameigenaar Gerhard Berger, en ook Johnny Herbert en Emerson Fittipaldi stonden dit jaar op de deelnemerslijst. Verstappen zelf heeft zich teruggetrokken, aangezien hij zelf al aangaf dat 'Christian Horner er alles aan zou hebben gedaan om hem niet te laten racen.'

'Helemaal klaar met hem'

Verstappen stond ook Formule1.nl te woord. 'Ik ben helemaal klaar met hem', aldus Verstappen over Horner. 'Er zouden opnames, ook met een drone, van worden gemaakt, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?' zegt Verstappen nota bene in de hospitality unit van Red Bull zelf. Horner zou volledig verrast zijn geweest door het feit dat ook Jos Verstappen deelnam aan het evenement.

De bom is bij Verstappen senior definitief gebarsten, en de Limburger spreekt nu uit wat hij echt denkt. 'Ik ben helemaal klaar met hem', geeft hij nogmaals aan. Horner en Verstappen senior zouden al langer niet meer met elkaar praten, nadat Jos Verstappen eerder al kritiek uitte in verband met het onderzoek naar Horner. Verstappen gaf destijds al aan dat de positie van Horner onhoudbaar was geworden, en hij in het belang van het team moest opstappen. Dit is het volgende hoofdstuk in de moeizame relatie. 'Het lijkt wel een kleuterschool. Ik had wel mogen rijden, maar ik heb me teruggetrokken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws