Coulthard verwacht 'spannendste titelstrijd' in 2023: 'Drie teams met een oprechte kans' Formule 1
Formule 1

Coulthard verwacht 'spannendste titelstrijd' in 2023: 'Drie teams met een oprechte kans'

Coulthard verwacht 'spannendste titelstrijd' in 2023: 'Drie teams met een oprechte kans'

David Coulthard verwacht dat het 2023-seizoen mogelijk de spannendste titelstrijd in de Formule 1 zal opleveren. De voormalig coureur weet dat de reglementen voor het aankomende seizoen amper zullen veranderen, waardoor de teams eigenlijk op dezelfde voet verder kunnen gaan. Mercedes heeft volgens Coulthard al laten zien dat ze een auto kunnen ontwikkelen die races kan winnen en Ferrari had in het begin van 2021 al een snelle auto. Toch blijft Red Bull Racing in zijn ogen de favoriet.

De Oostenrijkse renstal liet de competitie in 2022 ver achter zich. Dat moet voor aankomend seizoen een goede opmaat zijn. 'Ik denk dat Red Bull de favoriet is in het nieuwe jaar, omdat het team het vorige seizoen zo heeft gedomineerd', wordt Coulthard geciteerd door het Ierse Independent. 'Andere teams kunnen echter hun auto wel doorontwikkelen, omdat de reglementen amper veranderen. Mercedes heeft het gehele jaar gespendeerd om een auto te ontwikkelen die races kan winnen. Ferrari had al een snelle auto.'

'Als ik er dus zo naar kijk, dan zie ik dat er drie teams zijn die een oprechte kans hebben om de titel te winnen', vervolgt de dertienvoudig Grand Prix-winnaar. De rijhoogte van de bolides wordt in 2023 verhoogd om het stuiteren tegen te gaan. Daarbuiten veranderen de reglementen in de Formule 1 weinig en dat moet ervoor zorgen dat meer teams de kans krijgen om echt mee te strijden voor het kampioenschap. 'Op papier zou 2023 de spannendste titelstrijd kunnen zijn.'

Coulthard verwacht ook moeilijkheden bij Red Bull voor Ricciardo

Red Bull kan tijdens het 2023-seizoen rekenen op de hulp van Daniel Ricciardo. De Australische rijder is aankomend seizoen de derde coureur van de Oostenrijkse renstal. 'Het voelt net alsof hij thuiskomt. Bij McLaren heeft hij echter veel schade aan zijn reputatie opgelopen. Red Bull is dan wel een goede keuze, maar Max (Verstappen, red.) heeft een langdurig contract en Sergio (Pérez, red.) doet het ook erg goed. Daniel is heel vriendelijk en goedlachs, maar deze competitie draait om de stopwatch, niet de persoonlijkheid', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws