Pijn van Abu Dhabi 2021 helpt Mercedes: 'Iedereen is gemotiveerd door wat er vorig jaar gebeurde' Formule 1
Formule 1

Pijn van Abu Dhabi 2021 helpt Mercedes: 'Iedereen is gemotiveerd door wat er vorig jaar gebeurde'

Pijn van Abu Dhabi 2021 helpt Mercedes: 'Iedereen is gemotiveerd door wat er vorig jaar gebeurde'

James Vowles, de hoofdstrateeg van Mercedes, benoemt dat het team erg gemotiveerd is om weer terug te keren naar de top. Daarvoor is hard werk nodig en tijdens de winter zullen de medewerkers dan ook hard gaan knallen. De pijn van Abu Dhabi 2021 en de mindere prestaties van afgelopen seizoen zijn daarbij een extra motiverende factor.

Over de motivatie van het team van Mercedes is Vowles duidelijk. 'Ik denk dat als je gewoon rondkijkt in de fabriek, je gewoon kunt zien dat iedereen ongelooflijk gemotiveerd is door wat er vorig jaar is gebeurd', verklaart de hoofdstrateeg van het Duitse team, geciteerd door de Britse tak van GPFans. Hij doelt hiermee op het mislopen van de titel van Lewis Hamilton tijdens de laatste race in Abu Dhabi.

Afgelopen seizoen was Mercedes echter een stuk verder verwijderd van de titel. De W13 had veel last van porpoising en vele andere problemen moesten ook één voor één worden opgelost. Het mindere jaar zorgt volgens Vowles echter juist voor nog meer motivatie bij de medewerkers. 'Het team is gemotiveerd door terug te willen keren naar die top en consequent de wereld en andere teams te laten zien dat we weten hoe we moeten winnen', benoemt de 43-jarige Brit.

Hoofdstrateeg Mercedes: 'We verkeren in een sterke positie'

Als het team volgend jaar weer aan de top wil staan, moet het nog wel hard werken tijdens de winterstop. De ingenieur van Mercedes heeft er echter alle vertrouwen in dat dit zal lukken. 'We willen daar terug zijn en we hebben een kans om daar terug te komen na de winter', vervolgt Vowles. 'Je weet nooit wat er gaat gebeuren.'

Wel ziet de hoofdstrateeg dat Mercedes niet het enige team is dat alles op alles zet. 'Je hebt teams die doen wat wij doen, namelijk elke dag vechten om de auto een milliseconde of meer sneller te maken', vertelt hij. Toch verwacht Vowles dat Mercedes sterk uit de winter zal komen. 'De realiteit is dat we ons in een sterke positie bevinden als het gaat om de lessen die we vorig jaar hebben geleerd, waarop we kunnen voortbouwen. En wat ik zie is dat iedereen wil winnen en er de hele winter alles aan doet om dat te kunnen doen', eindigt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws