Danner: 'Wie er naar mijn mening te ver is gegaan? Ik geloof Verstappen' Formule 1
Formule 1

Danner: 'Wie er naar mijn mening te ver is gegaan? Ik geloof Verstappen'

Danner: 'Wie er naar mijn mening te ver is gegaan? Ik geloof Verstappen'

'Max Verstappen had voorzichtiger kunnen handelen voorafgaand aan de crash', zegt Formule 1-expert Christian Danner. Door vele wordt de crash nog geanalyseerd. Wie zat er fout en wie had er anders kunnen handelen, zijn de vragen die momenteel gesteld worden. Volgens Danner is het Verstappen die minder risico had moeten nemen.

Tijdens de Grand Prix van Italië gebeurde dit jaar toch zeker wat. Al vroeg in de race kwamen de Red Bull Racing coureur en de Mercedes coureur elkaar tegen maar lieten ze ruimte voor elkaar over. Toen koos Lewis Hamilton ervoor om buiten de baan te gaan en vervolgens weer zijn weg te vervolgen achter Verstappen. Beide namen minder risico in dit geval en zo konden de coureurs dan ook de race vervolgen.

Crash Verstappen en Hamilton

Toch is de vraag die achterblijft na het Monza weekend, had de tweede keer dat de coureurs elkaar tegenkwamen voorkomen kunnen worden als een van de twee iets minder risico had genomen. Danner analyseerde het voorval voor RTL: 'De tweede keer dat ze elkaar tegenkwamen, was er te weinig ruimte voor beide. Wie er naar mijn mening te ver is gegaan? Ik geloof Verstappen. Als hij buiten de baan was gegaan, zoals Hamilton dat eerder deed, hadden ze beide door kunnen rijden in de race.'

Dit gebeurde echter niet en na de eerste bocht zaten ze beiden vast in het grind. Hamilton probeerde nog weg te komen maar dit lukte niet. Danner denkt over het incident het volgende: 'Verstappen dacht waarschijnlijk, ik wil niet dat je mij inhaalt en als je dit probeert te doen dan gaan we er maar samen vanaf. In dat geval hebben beiden geen punten, waardoor het gevaar voor Verstappen geweken zou zijn. Het zal nog moeilijk worden komende races, misschien wel tot het eind van het seizoen.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws