Davidson analyseert snelle rondes Verstappen en Hamilton: 'Max doet het hier nog nét goed' Formule 1
Formule 1

Davidson analyseert snelle rondes Verstappen en Hamilton: 'Max doet het hier nog nét goed'

Davidson analyseert snelle rondes Verstappen en Hamilton: 'Max doet het hier nog nét goed'

Hoewel Max Verstappen de snelste tijd van VT2 klokte, had titelrivaal Lewis Hamilton een rondetijd die nog sneller was, al werd deze afgepakt door het overtreden van de baanlimieten. Anthony Davidson analyseert de snelle rondes van de twee coureurs en legt uit waar de onderlinge verschillen werden gevonden op de Red Bull Ring.

Verstappen klokte in de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Stiermarken een 1:05.412, de snelste tijd van de sessie. Hamilton was sneller met een 1:05.335, maar zag zijn tijd verwijderd worden doordat hij te wijd ging in bocht 10. 'Max doet het hier nog nét goed', analyseert Davidson bij Sky Sports. De rest van de ronde kende een aantal kleine verschillen tussen de twee coureurs.

'Bij het uitkomen van bocht nummer 3 heeft Verstappen een klein voordeel, Hamilton lijkt juist problemen te hebben met de tractie', legt de F1-journalist uit. 'Maar bij de vierde bocht heeft Max een momentje overstuur bij het insturen, waardoor Lewis hier de betere run door de bocht kan doen. Hierdoor creëert hij een kleine voorsprong.'

Verstappen had last van verkeer

Een paar bochten later had de Red Bull Racing-coureur last van een bolide op het circuit. 'Lewis krijgt hier weer een betere run naar bocht 9, een beetje verkeer kostte hem dus wat tijd.' Door het overtreden van de baanlimieten heeft Verstappen alsnog de snelste tijd in handen, al lijken de onderlinge verschillen kleiner te zijn dan de uitslag van VT2 doen vermoeden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws