De Vries is in de wolken: 'De Mercedes-bolide komt van een andere planeet' Formule 1
Formule 1

De Vries is in de wolken: 'De Mercedes-bolide komt van een andere planeet'

De Vries is in de wolken: 'De Mercedes-bolide komt van een andere planeet'

Nyck De Vries mocht de afgelopen dagen zijn opwachting maken voor het team van Mercedes bij de Young Drivers test. De Nederlander rijdt natuurlijk voor het Formule E-team van Mercedes, dat zorgde ervoor dat hij de kans kreeg om het materiaal uit de koningsklasse van de autosport aan de tand te voelen. Hij is naar eigen zeggen in de wolken met het resultaat van de test.

'Het was heel speciaal om mijn Formule 1-debuut te mogen maken', laat De Vries weten aan De Telegraaf. 'En wat is de Mercedes een ongelooflijke auto. Hij komt echt van een andere planeet.' Vorig jaar werd de Nederlander nog kampioen in de Formule 2, maar tot een zitje in de Formule 1 mocht het niet komen. Uiteindelijk kreeg de Mercedes-junior niet de kans om zich te bewijzen in de Formule E.

De coureur merkte meteen het verschil met zijn Formule E-bolide. 'Je kunt zo laat remmen en zo veel snelheid mee in de bochten nemen, het was echt een genot om met deze wagen te mogen rijden. Ik ben uiteindelijk ook zeer tevreden met de vooruitgang tijdens deze dag. Ik voelde me heel comfortabel in de auto, vooral dankzij de ondersteuning van het team', sluit de Nederlander af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws