Verstappen geprezen vanwege enthousiasme over Formule E: 'Hij begrijpt wat we doen' Formule 1
Formule 1

Verstappen geprezen vanwege enthousiasme over Formule E: 'Hij begrijpt wat we doen'

Verstappen geprezen vanwege enthousiasme over Formule E: 'Hij begrijpt wat we doen'

Waar de Formule 1 op het wereldtoneel de allergrootste is, wordt er ook niet stilgezeten bij de andere raceklassen. Na afloop van de race in Suzuka werd regerend wereldkampioen Max Verstappen gevraagd naar zijn mening over de Formule E. Voor het positieve antwoord dat hij gaf, wordt Verstappen nu geprezen door voormalig Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne.

Volgens Vergne wordt er regelmatig neerbuigend gesproken over de geheel elektrische raceklasse en wordt mede daarom het commentaar van Verstappen zeer op prijs gesteld, vertelt hij in een interview met het Italiaanse AutoMoto.

Verstappen beschikt over juiste kennis

In Suzuka vertelde Verstappen dat hij vond dat er 'best veel goede coureurs' in de Formule E te vinden zijn. 'Het kan best zo zijn dat je met een paar van de coureurs in het verleden hebt geracet of dat je hen wel eens tegen bent gekomen dus de concurrentie is groot', liet Verstappen weten.

Het antwoord van Verstappen viel in goede aarde bij Vergne. 'Sommige (Formule 1, red.) coureurs weten niet eens waar ze het over hebben', zegt Vergne. 'Sommigen kramen gewoon onzin uit over de Formule E. Verstappen kijkt waar mogelijk naar alle races en is bevriend met veel van de Formule E-coureurs. Het is leuk om dit commentaar van hem te krijgen.'

'Door alle races die hij kijkt, en ik weet dat hij alles kijkt, en alle races die hij doet op de simulator, denk ik dat hij best goed begrijpt wat wij doen met de auto's', vervolgt de Fransman. Volgens Vergne is het überhaupt moeilijker om de auto in de Formule E goed te begrijpen dan in de Formule 1 of in het World Endurance Championship (WEC). 'Ik weet niet of wij het meest technisch zijn, maar het is zeker zo dat ik meer huiswerk te doen heb in de Formule E dan in het WEC of de F1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws