De Vries vol trots over afkomst: 'Kan mij oprecht identificeren met de mensen daar' Formule 1
Formule 1

De Vries vol trots over afkomst: 'Kan mij oprecht identificeren met de mensen daar'

De Vries vol trots over afkomst: 'Kan mij oprecht identificeren met de mensen daar'

Nyck de Vries is trots op waar hij vandaan komt, zo vertelt de debuterende Formule 1-coureur in gesprek met De Telegraaf. De 28-jarige komt uit het Friese Sneek en hoewel hij een groot deel van zijn leven in het buitenland doorbracht, heeft hij een geweldige tijd achter de rug in het hoge Noorden.

'Ik ben heel trots op waar ik vandaan kom', begint De Vries te vertellen over zijn afkomst. 'Ik kan mij oprecht identificeren met de mensen daar, hoe nuchter ze in het leven staan en ook gewoon hoe mooi het daar is.' De AlphaTauri-rijder is dan ook te spreken over zijn tijd in Friesland. 'Als ik denk aan de zomers bij het Sneekermeer, de gezelligheid tijdens de Sneekweek en ook het schaatsen tijdens de wintermaanden.'

Een typisch Friese traditie mag daarin overigens niet ontbreken: de Elfstedentocht. 'Ja, als de Elfstedentocht ooit nog wordt verreden, ben ik er 100 procent zeker bij. Al ik heb ik op dit moment helaas geen startbewijs, maar als het zou passen zou ik zeker mee willen doen. Ik ben geen Sven Kramer, maar kan echt wel een toertje maken', grapt De Vries.

De Vries is het Fries niet machtig

Desondanks is De Vries de taal van zijn provincie niet machtig. 'Maar mijn oma spreekt niet eens Fries, zeg ik even uit verdediging. Voordat er iemand uit de provincie is die mij aanvalt omdat ik de taal niet spreek. Ik ben in Sneek opgegroeid en daar wordt weinig Fries gesproken, dus ik heb het op die manier niet meegekregen. Ik heb het alleen dat half jaartje op de middelbare school gehad, maar daar weet ik niets meer van.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws