Di Resta: 'Wat Norris met McLaren doet, heeft Verstappen met Red Bull gedaan' Formule 1
Formule 1

Di Resta: 'Wat Norris met McLaren doet, heeft Verstappen met Red Bull gedaan'

Di Resta: 'Wat Norris met McLaren doet, heeft Verstappen met Red Bull gedaan'

Paul di Resta denkt dat Lando Norris McLaren volledig naar zijn hand aan het zetten is. Hij ziet hierbij een sterke vergelijking tussen de jonge Brit en zijn simrace-maatje Max Verstappen. De Nederlander deed dit op jonge leeftijd al bij zijn huidige renstal, Red Bull Racing, en ook Norris lijkt zijn team langzaamaan volledig om zich heen te bouwen.

'Wat Norris met McLaren doet, heeft Verstappen met Red Bull gedaan. Hij bouwt het team als het ware om zichzelf heen', laat de Sky Sports F1-analist weten voorafgaand aan de Grand Prix van Stiermarken. De seizoenstart van Norris in 2021 is ijzersterk en met zijn derde kwalificatiepositie voor de Grand Prix van Stiermarken lijkt wederom een podium een mogelijkheid voor hem.

Dat hij inmiddels zeer bekend is met het team werkt in zijn voordeel, maar er is nog iets dat McLaren een competitief voordeel geboden heeft ten opzichte van haar directe concurrenten. Di Resta wijst naar de krachtbron: 'Mercedes-vermogen helpt natuurlijk aardig mee.' Dit is het eerste jaar dat McLaren weer een samenwerking aangegaan is met het team dat krachtbronnen produceert in Brixworth.

Norris goed in Stiermarken

Volgens Di Resta is het daarnaast voor Norris een goede zaak dat hij de afgelopen races elke wedstrijd gescoord heeft: 'Als je het momentum hebt, is het moeilijk om zoiets af te remmen. Dit zag je in de kwalificatie in Spielberg. Vrijdag was lastig, maar op zaterdag ging hij het circuit op en zat hij er meteen bij.' Teamgenoot Daniel Ricciardo bleef haken op de dertiende plaats.

Sterke punt van Norris

Waar komt de klasse van Norris vandaan? Di Resta weet het, deels wegens uitspraken die zijn (oud) teamgenoten gedaan hebben. 'Hij heeft een enorme rauwe snelheid', stelt de Brit. 'Zoals Carlos Sainz en Ricciardo onderschreven hebben, zijn rijvaardigheid op hoge snelheid is zeer indrukwekkend. Op hoge snelheid weet hij alles uit de auto te halen.'

'Daarnaast staat hij in uitstekend contact met zijn ingenieurs en, zoals heel belangrijk is, weet hij heel veel plezier te hebben in wat hij doet', concludeert de analist. Norris is in zijn derde seizoen in de F1 bezig aan een ware opmars waar in de eerste zeven wedstrijden van het jaar nog geen einde aan gekomen is. Hij is de enige coureur die nog geen enkele puntloze finish behaald heeft dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws