Domenicali heeft zorgen: 'De geloofwaardigheid van het systeem staat op het spel' Formule 1
Formule 1

Domenicali heeft zorgen: 'De geloofwaardigheid van het systeem staat op het spel'

Domenicali heeft zorgen: 'De geloofwaardigheid van het systeem staat op het spel'

Volgens de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, staat het superlicentie-systeem op het spel, wanneer wordt toegestaan dat Colton Herta bij AlphaTauri kan rijden. De Amerikaanse coureur maakt een grote kans om volgend jaar bij de Italiaanse renstal te rijden, maar heeft een andere route afgelegd dan de meeste Formule 1-coureurs.

Het is gebruikelijk dat de coureurs in de koningsklasse eerst actief zijn in de Formule 2 en 3. Op die manier kunnen zij punten verdienen voor hun superlicentie. Deze staat toe dat een coureur in de Formule 1 mag racen. Herta heeft dat echter niet gedaan, omdat hij sinds 2017 vrijwel alleen in Amerika rijdt, zoals in het IndyCar-kampioenschap. Hij beschikt dus niet over genoeg punten voor superlicentie.

'De parameters moeten gerespecteerd worden'

Toch wil AlphaTauri dat Herta bij het team komt rijden door de superlicentieregel te omzeilen. Domenicali is het hier echter niet mee eens. 'Het is duidelijk dat een Amerikaanse coureur op dit moment veel interesse kan wekken in een snelgroeiende markt als de VS', vertelt de CEO bij Autosport.

'Vandaag de dag is de toegang tot de Formule 1 echter gekoppeld aan duidelijke parameters in de sportreglementen', gaat hij verder. 'Deze parameters, die de mogelijkheid creëren om een superlicentie te behalen, moeten worden gerespecteerd', vervolgt Domenicali. 'De geloofwaardigheid van het systeem staat op het spel. De FIA doet deze beoordelingen en het is een zaak voor hen.'

'We zouden hem met open armen verwelkomen'

Domenicali legt uit Herta absoluut te willen steunen, wanneer hij aan de juiste toegangseisen voldoet. 'Als Herta de nodige cijfers heeft om in de Formule 1 te racen, zouden we heel blij zijn en hem met open armen verwelkomen', zegt hij. 'Dan is het aan hem om te laten zien dat de ervaring die hij heeft opgedaan in een andere klasse dan de Formule 1, hem in staat zal stellen zich aan te passen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws