Frijns geïrriteerd na incident met Rowland in eerste Formule E-race: 'Het is altijd dezelfde gast' Formule E
Formule E

Frijns geïrriteerd na incident met Rowland in eerste Formule E-race: 'Het is altijd dezelfde gast'

Frijns geïrriteerd na incident met Rowland in eerste Formule E-race: 'Het is altijd dezelfde gast'

Robin Frijns is niet te spreken over Formule E-collega Oliver Rowland. In de eerste race van het seizoen kwam het tot een aanvaring tussen de twee coureurs, en Frijns laat bij The Race geërgerd weten dat hij klaar is met het botsautogedrag. Er is in de Formule E sowieso meer sprake van ellebogenwerk, omdat het materiaal wat minder fragiel is dan bijvoorbeeld in de Formule 1. Dat ellebogenwerk is voor Frijns een kwalijke zaak.

De Nederlander blikt bij het autosportmedium terug op de eerste race van 2022, in Saoedi-Arabië. 'Ik moest in de eerste bocht verdedigen, en dat deed ik dus. Daarna zat hij achter mij, probeerde hij mij in te halen in bocht 14 en reed hij in feite vol op mij in', zo herinnert hij zich het incident, dat voor Rowland niet veel later tot een DNF leidde. Frijns vervolgde zijn race met schade en werd uiteindelijk zestiende.

'Het is altijd dezelfde gast (Rowland, red.), het is de eerste race van het seizoen en het begin van de race. Op zo'n punt maakt hij een ontzettend agressieve actie in een bocht waar niemand ooit inhaalt. Dus ja, ik gaf hem een koekje van eigen deeg', geeft hij aan. Een bocht later raakte Frijns zijn concurrent van achteren, waarna deze spinde en voor Rowland de race ten einde kwam.

Frijns geeft aan hard racen geen probleem te vinden, maar dat hij het niet oké vindt dat Formule E-coureurs collega's van het circuit rijden om een inhaalmanoeuvre te plaatsen. 'Het begint vermoeiend te worden dat men in de Formule E de sidepods gebruikt om mensen weg te beuken. Zo'n type ben ik niet, en ik hoop dan ook dat hij het de volgende keer laat. Zo werkt het gewoon niet.'

Rowland met gridstraf door Frijns

Ook Rowland deed zijn verhaal, en de Brit van Mahindra Racing denkt dat hij niets fout deed in de crash met Frijns: 'Hij stuurde gewoon in zoals je doorgaans doet in die bocht. Daarna waren we een beetje aan het bakkeleien, passeerde ik hem en tikte hij mij van de baan.'

'Hij was duidelijk geïrriteerd, en dat kost mij drie gridplaatsen voor de volgende races. Hij kreeg een drive-through. Ik zat aan de binnenkant en gaf dat duidelijk aan. Dat heb ik de stewards ook verteld', concludeert hij. Hij is dus van mening dat hij niets fout heeft gedaan.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws