Doornbos: 'Dat is gewoon discipline en toewijding, niet Horner die daar met een zweep staat' Formule 1
Formule 1

Doornbos: 'Dat is gewoon discipline en toewijding, niet Horner die daar met een zweep staat'

Doornbos: 'Dat is gewoon discipline en toewijding, niet Horner die daar met een zweep staat'

Robert Doornbos heeft een lans gebroken voor de pitcrew van Red Bull Racing. In Spanje werden er tijdens de Grand Prix meerdere stops gemaakt die dicht tegen of zelf op de twee seconden-grens zaten en daarmee spelen zij ook een belangrijke rol in de dominantie die Red Bull momenteel tentoonspreidt. Zo'n snelle stop is namelijk te danken aan een stukje toewijding en discipline.

Doornbos toonde zich in het Race Café diep onder de indruk van de pitcrew van Red Bull Racing, die er in Spanje weer een aantal heel snelle stops uitpersten. 'Dat is gewoon discipline en toewijding, dat is niet Christian Horner die daar met een zweep staat. Dit zijn gewoon mannen die kunnen presteren onder druk en gewoon altijd de beste willen zijn. Dit was één van de snelste pitstops gedaan op dat moment in de race met twee komma drie seconden, en er wordt ook nog even een aanpassing gedaan aan de voorvleugel.'

'De voorvleugel wordt vervolgens nog even schoongeveegd dat er geen marbles op zitten of iets anders dat de aerodynamica verstoort, en dan is hij weg in twee komma drie, nee zelfs twee komma twee seconden', zo constateerde de analist bij het zien van de beelden, waarna Jack Plooij nog aanstipte dat het nog sneller was bij de andere Red Bull. 'Pérez was twee punt nul. Twee punt nul is de grens.'

Prachtig teamwork

De voormalig F1-coureur stelt dan ook dat het niet om geld gaat, maar om de juiste mensen en de harmonie tussen coureur en crew. 'Je hoeft dus niet het grootste team te zijn of het duurste team, je moet gewoon zorgen dat je de juiste poppetjes op de juiste plaats hebt staan binnen je organisatie. Het is echt een prachtig moment van teamwork, maar het moet wel allemaal klikken', aldus Doornbos, die zag dat dit bij bijvoorbeeld Aston Martin en Lance Stroll niet het geval was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws