Doornbos trekt harde conclusies en voorspelt ontslag: 'Het licht was wel aan, maar er was niemand thuis' Formule 1
Formule 1

Doornbos trekt harde conclusies en voorspelt ontslag: 'Het licht was wel aan, maar er was niemand thuis'

Doornbos trekt harde conclusies en voorspelt ontslag: 'Het licht was wel aan, maar er was niemand thuis'

Net als in 2023 begon Sergio Pérez prima aan het seizoen, maar afgelopen jaar kwam de Mexicaan in een flinke vormdip terecht, en in 2024 is de vormtrend ook niet bepaald positief te noemen. Na een vijfde plek in Miami eindigde Pérez in Italië als achtste, nadat hij in Q2 al afviel. Robert Doornbos denkt dat de 34-jarige zal moeten verbeteren, als hij zijn toekomst wil redden.

Pérez verkeert nog in onzekerheid over 2025. Hij is een van de vele coureurs die nog geen contract op zak hebben, en Helmut Marko gaf eerder al aan dat hij voorlopig wil afwachten om te kijken hoe de 34-jarige presteert. In het Race Café van Ziggo Sport vindt analist Robert Doornbos in ieder geval dat Pérez een dikke onvoldoende scoorde in de eerste Europese race. 'Bij Pérez was het licht aan, maar er was niemand thuis. Hoe hij aan het verdedigen was in die eerste stint, vond ik echt shocking', oordeelt de Rotterdammer.

In 2023 ging het in Monaco helemaal mis voor Pérez, en dat is nu ook het circuit waar Pérez aan eerherstel zal moeten werken. Doornbos vreest het ergste voor de 34-jarige. 'Het lullige is dat je nu naar Monaco gaat. Dat is een circuit waar je echt zelfvertrouwen mee naartoe wil nemen. Ik denk dat Lando Norris echt voor pole gaat vechten met Max Verstappen', voorspelt de voormalige Formule 1-coureur.

Pérez vecht voor zijn stoeltje

Doornbos wordt er vervolgens mee geconfronteerd dat hij enkele races geleden nog zei dat Pérez nooit ontslagen zal worden als hij gewoon tweede in het kampioenschap eindigt. Inmiddels is de Mexicaan naar de derde plek gezakt, achter Charles Leclerc, en ook Lando Norris staat nog maar zes punten achter de Red Bull Racing-coureur. Presentator Rob Kamphues vraagt zich dan ook af wat er zal gebeuren als Pérez vierde of vijfde in het kampioenschap eindigt. 'Dan wordt hij ontslagen', reageert Doornbos.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez imola 2024 1 helm 2
Pérez begon slecht aan het Europese seizoen.

'Aan het begin van het jaar ging het hartstikke goed, dan kun je hem toch niet ontslaan? Hij werd steeds tweede, maar als hij vijfde in het kampioenschap wordt, dan wordt hij ontslagen', voorspelt de analist. De voorsprong op de huidige nummer vijf, Carlos Sainz, bedraagt ook nog maar zestien punten, terwijl de Spanjaard in Saoedi-Arabië ontbrak, waar Pérez meer dan die zestien punten pakte met een tweede plek. Een vijfde plek in de titelstrijd is dus zomaar mogelijk.

Doornbos besteedde niet alleen aandacht aan het snelheidstekort van Pérez, maar bekeek ook het moment waarop Pérez door de grindbak schoot. 'Hij remt te laat en blokkeert zijn wiel. Hij heeft ook de harde banden en blijft sturen. Daar verliest hij vijf seconden mee.' Pérez eindigde achter beide Mercedes-coureurs, maar Mercedes kon niet op een veel beter rapport rekenen: 'Ik denk dat ze zoekende zijn, en talent tekortkomen op het hoge niveau om het echte verschil te maken.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws