Doornbos: 'Verstappen is zo sterk dit jaar dat hij dit in Silverstone kan laten' Formule 1
Formule 1

Doornbos: 'Verstappen is zo sterk dit jaar dat hij dit in Silverstone kan laten'

Doornbos: 'Verstappen is zo sterk dit jaar dat hij dit in Silverstone kan laten'

Robert Doornbos is niet te spreken over hoe Lewis Hamilton zich gedroeg na de overwinning te pakken in Groot-Brittannië. De Brit vierde zijn achtste overwinning op Circuit Silverstone uitbundig, en sprak verder niet over de aanvaring met Max Verstappen en hoe het met zijn titelconcurrent ging na de extreme klap. Een uiterst onsportieve houding, vindt ook de Ziggo Sport-analist. Wel denkt hij dat Verstappen zich snel over het incident heen kan zetten.

'Ik vond het gewoon misselijkmakend hoe Lewis aan het einde aan het feestvieren was. Van hero naar zero als sportman, op dat moment. Dat vind ik wel', aldus Doornbos, die aangeeft respect te zijn verloren voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton, maar ook Mercedes als team, hield zich niet in tijdens de podiumceremonie, ondanks dat het niet duidelijk was hoe het met zijn Nederlandse titelconcurrent ging.

De voormalig Formule 1-coureur vindt het verrassend dat Hamilton niet uit zichzelf over het incident begon na afloop. In de cockpit informeerde hij niet naar de Red Bull Racing-coureur en later ook tijdens het interview met Jenson Button niet. 'Al vraag je in die uitloopronde alvast naar Verstappen en de situatie. Nogmaals, als je je thuisrace wint is dat bijzonder, maar het is wel een beladen overwinning. Met een penalty, een teammaat die je er voorbij laat en dat hij Verstappen eraf kegelde, ik vond dat niet chique.'

De reactie van Verstappen

Bij Crashen in de Keuken analyseren Doornbos en Rob Kamphues verder nog even de reactie van de Limburger zelf op de situatie. Verstappen gaf in een Instagram-post aan dat hij het respectloos vond dat men op de banken stond terwijl er nog veel onduidelijkheid heerste over zijn gezondheid. De Instagram-post eindigde hij met het zinnetje but we move on.

Volgens Doornbos zegt dat veel over de manier waarop de WK-leider met het incident om zal gaan. 'Vooral dat laatste, but we move on. Dat geloof ik wel, dat Verstappen zó sterk is dit jaar dat hij dit parkeert en het in Silverstone laat', laat de oud Red Bull-testcoureur weten. 'Je moet het loslaten en doorgaan, die emotie moet bij hem ook zakken', concludeert hij. Het vizier gaat bij Verstappen nu op Hongarije, waar hij terug wil slaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws