Update | Wolff: 'Hamilton is het tegenovergestelde van een smerige racer' Formule 1
Formule 1

Update | Wolff: 'Hamilton is het tegenovergestelde van een smerige racer'

Update | Wolff: 'Hamilton is het tegenovergestelde van een smerige racer'

Toto Wolff is van mening dat er geen schuldige valt aan te wijzen in de crash van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Dat vertelt de teambaas van Mercedes tegenover Sky Sports F1 na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Oostenrijker schijnt wel zijn licht op de crash en denkt dat Hamilton ver genoeg naast Verstappen zat om een manoeuvre te laten slagen.

Toch opent Wolff zijn analyse niet met zijn mening over de crash: 'Ik denk dat we bovenal een dramatische en geweldige race hebben gezien waarin Lewis opnieuw heeft weten te winnen. Hij wist Charles Leclerc op het einde kunnen pakken.' Dat deed de zevenvoudig wereldkampioen in Copse, dezelfde bocht waar hij in de eerste ronde van de race nog in aanraking kwam met Verstappen.

'Dat is een bocht die je neemt op hoge snelheid', vertelt de teambaas van Mercedes verder. 'Zo'n crash is niet leuk om te zien, maar er gelden regels. Je moet weten dat het jouw bocht is als je halverwege een ander zit met je neus op de apex. Een incident vergt twee coureurs en het gaat erom wie het voordeel heeft in de bocht en niet in de exit', is Wolff van mening.

'Hij zat gewoon naast Verstappen'

Toch wilt de Oostenrijkse topman het vooral afdoen als 'hard racen': 'De stewards gaven Lewis tien seconden straf, wellicht door de snelheid. Het is altijd lastig om een theoretische blik te hebben. We kennen de bocht en we weten hoe snel het daar is, maar Lewis kon er ook gewoon voorbijgaan aan Leclerc. Het ligt eraan waar je je voorband hebt en in het incident met Max zat hij er gewoon naast.'

Wolff wil ook graag nog ingaan op de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton, die nu weer een nieuwe wending neemt door de uitvalbeurt van de Red Bull Racing-coureur: 'Dit is een verhitte titelstrijd tussen de beste coureur ooit en iemand die minder goed is. Nu crashen ze en dat zagen we in het verleden ook met verschillende iconen. Dat is hard racen en dat hoort erbij, maar gelukkig is Max oké.'

Hamilton heeft alweer zijn achtste overwinning op Silverstone weten te boeken. De Engelsman mag dan ook op lovende woorden rekenen van zijn teambaas: 'Lewis is hier geweldig. Hij reed al een fantastische ronde om de snelste tijd te pakken tijdens de kwalificatie. Tijdens de sprintrace had hij bij de start te veel wielspin wat we hadden kunnen voorkomen, maar vandaag keerde alles weer om. Gelukkig heeft Lewis niet gecrasht met zijn teamgenoot', grapt Wolff ter afsluiting.

Update 13.45u (20/07) | Wolff: 'Hamilton is het tegenovergestelde van een smerige racer'

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt er veel gesproken over de betrokkenheid van Lewis Hamilton bij de crash van Max Verstappen. De Brit tikte de rechter achterband van zijn Nederlandse collega aan in Copse, waarna laatstgenoemde vol snelheid in de bandenstapels schoot. Christian Horner noemde het 'smerig racen', maar daar wil Mercedes-teambaas Toto Wolff helemaal niets van weten.

'Het is een situatie die we in het verleden wel vaker hebben gezien wanneer twee fantastische coureurs het tegen elkaar opnemen. Als geen van beide bereid is om ook maar iets toe te geven, dan kunnen dit soort dingen gebeuren', aldus de Oostenrijker, die zijn verhaal deed tegenover onder meer Motorsport.com. Volgens hem is de aanvaring een gevolg van twee coureurs die maar al te graag als voorliggende partij uit die bocht wilden komen.

Red Bull-teambaas Horner gaf aan dat hij de actie van Hamilton waanzinnig vond. Hij stuurde zijn titelconcurrent met 300 kilometer per uur de barrières in en dat kan volgens de Brit niet door de beugel. Als de woorden van zijn Red Bull-collega Wolff voorgelegd worden, reageert hij fel: 'Lewis is het tegenovergestelde van een coureur die smerig rijdt. Hij is een sportman. We hebben hem nog niet eerder betrokken zien raken bij een groot ongeluk.'

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws