Doornbos vond Las vegas, ondanks kritiek van Verstappen, de 'beste race van het jaar' Formule 1
Formule 1

Doornbos vond Las vegas, ondanks kritiek van Verstappen, de 'beste race van het jaar'

Doornbos vond Las vegas, ondanks kritiek van Verstappen, de 'beste race van het jaar'

Robert Doornbos blikt terug op wat naar zijn mening 'de beste race van het jaar' was, die afgelopen weekend plaatsvond in Las Vegas. De voormalige autocoureur analyseert wat deze race zo spectaculair maakte en benoemt de opvallende verandering in de mening van Verstappen over de race in Vegas.

‘Dit is een race waar ik het hele jaar naar uitgekeken heb’, geeft Doornbos eerlijk toe. Het Las Vegas Strip Circuit stond dit jaar voor het eerst op de Formule 1-kalender, en het nieuwe stratencircuit heeft een contract getekend voor tien jaar en hoopt daarmee het spectaculairste evenement op de Formule 1-kalender te worden.

Het circuit kreeg vooraf veel kritiek en begon ook chaotisch door een losgekomen putdeksel, waardoor de eerste vrije training na een paar minuten al werd afgelast. Toch wist het evenement zijn reputatie om te keren. ‘In mijn optiek was het de beste race van het jaar en misschien wel het mooiste weekend van het jaar qua spektakel. Het is heel wat anders dan wat we gewend zijn’, benadrukt Doornbos.

Een kritische Verstappen

Ook Verstappen was aan het begin van de week niet te spreken over alle poespas rondom de Grand Prix in het gokparadijs. Doornbos is van mening dat Verstappen behoorlijk fel was in zijn kritiek op het evenement. ‘Je weet waarschijnlijk wel hoeveel tijd en geld hierin is gegaan. Daarnaast is de eigenaar van de sport een Amerikaan. Dus dat hij er zo hard tegen inging, vond ik verrassend’, legt hij uit tegenover Motorsport.com. ‘Aan de andere kant, we kennen Max. Hij is eerlijk, hij is direct, en politiek correct zijn is niet zijn stijl’, voegt hij hieraan toe.

Uiteindelijk zag Doornbos ook dat de Nederlandse wereldkampioen zijn mening bijstelde nadat de race was gereden. ‘Het was een waanzinnige race en uiteindelijk zong hij als winnaar toch het lied Viva Las Vegas, dus volgens mij wil hij graag nog een keer terugkomen’, vertelt de voormalige autocoureur. ‘De sportieve kant compenseerde de commerciële activiteiten die hij wat minder leuk vond’, voegt hij eraan toe.

Combinatie tussen Jeddah en Monaco 

Ondanks alle kritiek was Las Vegas een race vol spektakel. Na Zandvoort had het zelfs de meeste inhaalacties in één race van dit seizoen. Wat maakte deze race dan zo bijzonder? ‘Bij een stratencircuit met lange rechte stukken moet je altijd maar afwachten hoe het wordt’, geeft Doornbos toe. Wat maakte Vegas dan tot zo'n spectaculaire straatrace?

‘Monaco heeft zijn charme omdat het eigenlijk te langzaam is voor de Formule 1-auto’s en daardoor superspectaculair is en veel geschiedenis heeft. Jeddah is nieuw en wilde gewoon de snelste zijn. Las Vegas zit daar een beetje tussenin’, legt Doornbos uit. ‘Het circuit had lange rechte stukken, maar ook negentiggradenbochten. Het had gewoon alle ingrediënten in huis’, aldus de voormalige autocoureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws