Wolff benadrukt noodzaak van compensatie: 'Vaak kan communicatie veel doen' Formule 1
Formule 1

Wolff benadrukt noodzaak van compensatie: 'Vaak kan communicatie veel doen'

Wolff benadrukt noodzaak van compensatie: 'Vaak kan communicatie veel doen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zijn hoop uitgesproken dat de Formule 1 manieren zal vinden om de fans, die afgelopen weekend werden geconfronteerd met onverwachte onderbrekingen tijdens de Grand Prix van Las Vegas, tegemoet te komen. Tijdens de eerste vrije training werden de auto's van Carlos Sainz en Esteban Ocon getroffen door een losgekomen putdeksel wat leidde tot vertragingen en uiteindelijk tot het wegsturen van aanwezige fans.

De Grand Prix van Las Vegas begon niet zoals gehoopt nadat de eerste vrije training werd stopgezet na acht minuten, omdat twee auto's aanzienlijke schade opliepen door een losse putdeksel. De betrokken partijen moesten uit voorzorg controles uitvoeren op andere afvoerputdeksels rond het nieuwe 6,2 km lange circuit, waardoor de tweede vrije training werd uitgesteld en pas in de late uren werd gereden.

Fans compenseren

'Donderdag was zo moeilijk met de putdeksel die loskwam, het rijden van 2:30u tot 4:00u 's nachts om te zien of alles in orde was voor de volgende dag', vertelt Wolff over zijn ervaringen tegen Motorsportweek. Hij erkende dat het om onvoorziene omstandigheden ging. 'Je kunt mensen niet zo laat op het circuit laten werken', voegt hij daaraan toe. Hij opperde ook de mogelijkheid om voor volgend jaar een buffer te creëren om beter om te gaan met dergelijke situaties.

'Vaak kan communicatie veel doen om de situatie beter te maken', benadrukte de Oostenrijker. 'Ik hoop dat we voor de mensen die om de juiste redenen boos zijn geworden een goede oplossing kunnen vinden voor volgend jaar, zodat ze kunnen genieten van de race en we ze op een bepaalde manier misschien kunnen terugbetalen voor de ongelukkige situatie', aldus de teambaas van Mercedes.

Las Vegas laat goede indruk achter

Wolff reflecteerde op het weekend en benadrukte dat, ondanks de onvoorziene onderbreking, het een geweldig evenement was. 'Het weekend was geweldig', beweerde hij. 'De putdeksel stelde uiteindelijk niets voor, zoals ik al zei. Als je terugkijkt naar het hele weekend was het een spectaculaire race met een geweldig publiek. Echt een fantastisch evenement!', vertelt de teambaas enthousiast. 'Het voldeed aan alle verwachtingen', voegt hij hieraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws