Commentator bewierookt Verstappen: 'Dat is een goed antwoord op alles dat je tegenkomt' Max Verstappen
Max Verstappen

Commentator bewierookt Verstappen: 'Dat is een goed antwoord op alles dat je tegenkomt'

Commentator bewierookt Verstappen: 'Dat is een goed antwoord op alles dat je tegenkomt'

De cijfers van Max Verstappen in 2023 zijn duizelingwekkend met achttien Grand Prix zeges inmiddels. In Las Vegas had de Nederlander het niet makkelijk, maar uiteindelijk won hij wel weer. Niet alleen zijn sterke race, maar ook zijn analyse tijdens de race kon op goedkeuring rekenen van oud-coureur en Sky Sports F1-commentator Martin Brundle.

Verstappen raakt tijdens de race bij twee incidenten betrokken. Voor de inhaalactie op Charles Leclerc bij de start loste hij een straf van vijf seconden in, terwijl George Russell als schuldige werd aangewezen bij een latere aanvaring. 'Het zag ernaar uit dat hij me totaal niet gezien had. Hij stuurde gewoon in op mijn wiel. Ik gok dat hij niet had verwacht dat ik hem daar zou inhalen', analyseerde Verstappen het voorval.

Die analyse kon op goedkeuring rekenen van Brundle. 'Dat is een goede opsomming. Ooit wordt hij een goede commentator! Max heeft helemaal gelijk. Ik denk dat George daar geen inhaalactie verwachtte', aldus de Brit, die concludeerde dat de race erg vermakelijk was. 'Dat was een geweldige race, er gebeurde zoveel! Charles Leclerc reed zijn persoonlijk beste rondetijd in de laatste ronde van de race, met de slipstream, en ging zo laat in de remmen om de tweede plek te grijpen. Sergio (Pérez, red.) zag hem niet aankomen en stuurde zelfs al in.'

Verstappen een absolute grootheid

Na afloop van de race toonde Verstappen zich zeer gelukkig en leek hij zich ook zeker vermaakt te hebben. 'Dit is de eerste keer dat Max dit weekend blij is, nietwaar? Hij heeft al over elk aspect van dit evenement geklaagd, en wint vervolgens', lacht Brundle. 'Straffen, kapotte voorvleugels... Als je die pure snelheid hebt, dan is dat altijd een goed antwoord op alles dat je tegenkomt. Dit is weer een waanzinnige overwinning. Hij blijft maar dit soort prestaties en overwinningen afleveren, het is buitengewoon. Hij is foutloos', zegt de Brit.

'Hij levert dit soort prestaties keer op keer, dat is het ongelofelijk', voegt hij later toe. 'Dit is maar heel zelden vertoond in de geschiedenis van de Formule 1. We hebben het vaak gezien dat coureurs of teams veel winnen, maar om dat maar te blijven doen zonder fouten te maken in de kwalificaties, de races, of in wiel-aan-wiel-gevechten. Ja, hij had wat gevechten, en verloor wat onderdelen, maar op de een of andere manier eindigt hij altijd vooraan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws