Piastri straalt van trots door vergelijkingen met Hamilton: 'Het is zeker leuk' Formule 1
Formule 1

Piastri straalt van trots door vergelijkingen met Hamilton: 'Het is zeker leuk'

Piastri straalt van trots door vergelijkingen met Hamilton: 'Het is zeker leuk'

Oscar Piastri maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren en zijn rookie-seizoen ging gepaard met veel successen. Het seizoen van de Australiër wordt vergeleken met dat van grootheden, waaronder het rookie-jaar van Lewis Hamilton. De McLaren-coureur laat weten trots te zijn op zulke vergelijkingen.

De Australiër wist in zijn eerste seizoen 97 punten te scoren en eindigde negende in het wereldkampioenschap. Met zijn punten hielp hij zijn team, McLaren, de vierde plek in het constructeurskampioenschap te bemachtigen. De rookie wist daarnaast ook de sprintrace van Qatar te winnen en versloeg daarmee als enige de twee Red Bull Racing-coureurs, Max Verstappen en Sergio Pérez, in een sprintrace.

Met beide benen op de grond

Dit zijn genoeg redenen voor verschillende analisten en experts om de 22-jarige coureur met namen zoals Lewis Hamilton te vergelijken. ‘Het is zeker leuk om die vergelijkingen te hebben’, begint de McLaren-coureur tegenover Sky Sports.

Toch blijft Piastri nuchter over zijn prestaties. ‘Ik ben de eerste sinds Lewis die een auto heeft die zo competitief is als deze (in een rookie-seizoen, red.), dus dat helpt zeker in sommige opzichten’, beargumenteert hij om niet uit de hoogte te klinken. ‘Maar ik heb het gevoel dat het een goed jaar is geweest’, voegt hij hier echter aan toe met enige erkenning voor zijn prestaties dit seizoen.

Seizoen om niet te vergeten

Het is voor de McLaren-coureur duidelijk wat hij het leukste vond aan zijn eerste seizoen in de hoogste klasse van de autosport. ‘Ik denk dat ik vooral trots ben op de kansen die ik heb gekregen om podiumplaatsen te scoren, vooraan mee te vechten en te vechten voor polepositions’, legt hij uit.

Ondanks dat McLaren een slechte start had dit seizoen wist het team zich te herpakken. Met 302 punten wist het team vierde te worden in het constructeurskampioenschap. Piastri is trots op zijn bijdrage aan deze resultaten van het team. ‘Meer dan eens heb ik het gevoel dat ik het maximale uit de auto en mezelf heb kunnen halen, wat volgens mij geen geringe prestatie is’, aldus de Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws