F1-eigenaren niet blij met Verstappens kritiek: 'Weet zeker dat hij dat gesprek heeft gehad' Formule 1
Formule 1

F1-eigenaren niet blij met Verstappens kritiek: 'Weet zeker dat hij dat gesprek heeft gehad'

F1-eigenaren niet blij met Verstappens kritiek: 'Weet zeker dat hij dat gesprek heeft gehad'

David Coulthard is van mening dat Max Verstappen de eigenaren van de Formule 1 niet blij heeft gemaakt met zijn kritiek op de Grand Prix van Las Vegas. Afgelopen weekend uitte Verstappen veel kritiek op het nieuwe Formule 1-evenement in Las Vegas, waarbij hij het omschreef als '99 procent show en één procent sportevenement' en zichzelf vergeleek met, in zijn woorden, een clown.

‘Natuurlijk zullen ze het niet leuk vinden,’ benadrukt Coulthard nadat Channel 4 hem vroeg naar de reactie van de eigenaren van de Formule 1 op Verstappens kritiek op het evenement in Vegas. ‘Ze denken alleen maar aan investeringen. Uiteindelijk zijn het koude, harde zakenmensen,’ voegt hij eraan toe.

Volgens Coulthard is de kans groot dat Red Bull Racing Verstappen heeft aangesproken op de openhartigheid van zijn kritiek. ‘Ik weet zeker dat hij dat gesprek zou hebben gehad,’ vertelt hij. ‘Maar Max gelooft in vrijheid van meningsuiting,’ voegt hij daar met een kritische noot aan toe.

Verstappens mond valt niet te snoeren

Jamie Chadwick, drievoudig W Series-kampioen, sluit zich aan bij Coulthards opvattingen over de drievoudig wereldkampioen. Volgens haar valt de Nederlander zijn mond niet te snoeren. ‘Dat is Max,’ begint Chadwick. ‘Alles wat hij doet, is gewoon hoe hij is. Dat moet je respecteren,’ voegt ze eraan toe.

De autocoureur benadrukt echter dat dit is wat Verstappen tot de persoon maakt die hij is. ‘Hij is niet voor niets drievoudig wereldkampioen. Ik heb veel bewondering voor hem. Hij is soms heel erg zichzelf, en ik weet zeker dat Red Bull gefrustreerd is door de dingen die hij zegt. Maar wij vinden hem geweldig,’ geeft ze toe.

Volgens Chadwick vond Verstappen alle extra's rond de Grand Prix van Las Vegas gewoon een beetje overdreven. ‘Hij houdt van racen. De rest kan hem niets schelen. Veel andere mensen geven daar echter wel om. Het heeft tenslotte dit weekend veel mensen naar de sport gebracht,’ aldus Chadwick.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws