Le Mans-winnaar bekritiseert Pérez: 'Zelfs een 13-jarige coureur zou zich schamen' Formule 1
Formule 1

Le Mans-winnaar bekritiseert Pérez: 'Zelfs een 13-jarige coureur zou zich schamen'

Le Mans-winnaar bekritiseert Pérez: 'Zelfs een 13-jarige coureur zou zich schamen'

Sergio Pérez' zijn slechte verdediging tegen Charles Leclerc in de laatste ronde van de Grand Prix van Las Vegas heeft felle kritiek ontvangen van Le Mans-winnaar Richard Bradley. Bradley vergelijkt de actie van Pérez met zijn eigen race-ervaring op dertienjarige leeftijd en noemt het 'een staaltje racewerk waar zelfs een dertienjarige coureur zich voor zou schamen'.

Bradley herinnert zich zijn eigen karttijd en de lessen die hij leerde van zijn vader, die al zijn races opnam. Hij deelt zijn ervaring tegenover PlanetF1: 'Er was een race toen ik dertien was waarin ik echt dom was en achteraf wist dat ik een fout had gemaakt. Ik blokkeerde niet op een manier die erg leek op Pérez in de laatste ronde.' Hij benadrukt dat Pérez' niet-verdedigende actie niet acceptabel is, zelfs niet op jonge leeftijd. 'Dat zou niet mogen gebeuren als je dertien jaar oud bent, laat staan als je in de Formule 1 zit', aldus Bradley

De Grand Prix van Las Vegas is niet de eerste race dit seizoen waar de Mexicaan in de laatste ronde een plek verloor. Tijdens de Grand Prix in Brazilië verloor de Red Bull Racing-coureur zijn derde plek aan Fernando Alonso. De Spanjaard wist Pérez op het laatste moment in te halen en won met een verschil van 0,053 seconden. Dit keer was het weer raak en verloor hij dus zijn plek aan de Ferrari-coureur Leclerc.

Beginnersfout

Bradley is kritisch op Pérez en deelt zijn advies op een geïrriteerde toon. 'Waarom ging hij in hemelsnaam niet eens naar de binnenkant? Je parkeert je auto gewoon aan de binnenkant.' Hij vergelijkt de situatie met Max Verstappens actie tegen Leclerc, waar Verstappen de binnenkant koos en Leclerc gedwongen was hem ruimte te geven.

Vervolgens bekritiseert Bradley het feit dat Pérez niet naar de binnenkant ging en benadrukt het belang van fundamentele raceprincipes. 'Je kent gewoon altijd regel nummer één in het verdedigen: naar binnen. Dat is het eerste wat je leert in de racerij als je negen jaar oud bent', legt Bradley uit.

De Le Mans-winnaar waarschuwt voor de gevolgen van Pérez' fout, ondanks dat hij de tweede plaats in het kampioenschap veilig heeft gesteld. 'Eerlijk gezegd zou dit voor mij de laatste druppel zijn geweest zijn geweest als hij niet tweede was geworden, want dat laat zien dat het vertrouwen volledig is weggezakt. Dat is zo slecht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws