'F1-leiding voert druk op, Monaco moet privileges inleveren' Formule 1
Formule 1

'F1-leiding voert druk op, Monaco moet privileges inleveren'

'F1-leiding voert druk op, Monaco moet privileges inleveren'

De Formule 1-leiding is al bezig met een kalender voor volgend jaar, en wil de Grand Prix van Monaco op die kalender hebben staan. Wel zit daar een voorwaarde aan vast: de privileges die de iconische straatrace momenteel geniet, verliezen ze (deels). Bij Auto, Motor und Sport wordt toegelicht wat er binnen de top van de sport gaande is, en welke races we verder kunnen verwachten in de komende jaren.

Op dit moment is het plan voor 2023 om 24 Grands Prix te verrijden. Frankrijk en België, die in 2022 nog wel op de kalender staan, moeten vrezen voor hun plekje. Qatar en Las Vegas worden toegevoegd, en ook wordt er met Zuid-Afrika gepraat. Gesprekken rondom Kyalami zullen naar verwachting volgende week plaatsvinden, meldt het doorgaans goed ingevoerde Duitse autosportmedium.

Ook Monaco staat op het randje van de afgrond. Er zijn namelijk meer kandidaten die vanaf 2023 weer F1-races willen organiseren. Zo houdt België haar slot graag vast. Er wordt voor de race op Circuit Spa-Francorchamps ook overwogen om deze om het jaar te verrijden, en af te wisselen met een ander circuit. Onder meer het Portugese Portimão ziet zo'n constructie wel zitten. Een terugkeer van de Grand Prix van China, mits de COVID-reglementen het toelaten, hangt daarnaast ook in de lucht.

Monaco onder druk gezet

Monaco wordt momenteel onder druk gezet door de leiding van de Formule 1. Men houdt de straatrace graag op de kalender, maar dan wel onder voorwaarden van de sport zelf. Zo ligt het inschrijfgeld van Monaco een stuk lager dan die van de rest van de circuits (zo'n acht tot twaalf miljoen euro, voor andere circuits is het vaak meer dan het dubbele, red.) en kent het allerlei andere exclusieve rechten.

Zo mag Monte Carlo zelf de tv-beelden uitzenden en bepalen wat ermee gebeurt, en bepalen ze zelf de sponsoren die getoond worden tijdens de race. Dat Tag Heuger volop te zien is in de Monegaskische straten valt bij Rolex, een van de hoofdsponsors van de koningsklasse, dan ook niet lekker. De F1 wil Monaco een verlengde deal bieden, maar niet als het simpelweg een verlenging van de huidige overeenkomst betreft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws