F1 Live 05:00u | Grand Prix van Australië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 05:00u | Grand Prix van Australië 2024

F1 Live 05:00u | Grand Prix van Australië 2024

De Grand Prix van Australië is voor de Europese fans een vroegertje: om 05:00 uur Nederlandse tijd doven de startlampen in Melbourne, maar degenen die hiervoor hun bed uitkomen - of vanuit hun bed naar de Formule 1 kijken - worden vaak getrakteerd op een vermakelijke race. Die kans lijkt ook dit jaar weer groot te zijn.

In de vrije trainingen liep het nog niet van een leien dakje voor Max Verstappen en Red Bull Racing. De Nederlander had het niet helemaal naar zijn zin in de RB20, en moest in de vrije trainingen eerst Lando Norris, en later tweemaal Charles Leclerc voor zich dulden. Ook in de kwalificatie had Verstappen veel concurrentie van de mannen in het rood. In Q1 zette de pas net herstelde Carlos Sainz de snelste tijd neer, en in Q2 waren beide Ferrari-coureurs sneller dan Verstappen.

De Nederlander sloeg in Q3 alsnog toe. Voor het eerst in het weekend zette hij de snelste tijd neer. Sterker nog, hij reed niet één, maar twee ronden die snel genoeg waren voor de poleposition. Leclerc kende een slordig laatste deel van de kwalificatie, en eindigde vijfde, terwijl Sainz ondanks een fout beslag wist te leggen op een plek op de eerste startrij. Sergio Pérez zette de derde tijd neer, maar werd teruggezet naar P6 vanwege het ophouden van Nico Hülkenberg. Beide McLaren-coureurs en Leclerc schuiven daardoor een plekje op. Mercedes stelde teleur, met Lewis Hamilton slechts op de elfde plek.

Zorgen de banden voor spektakel?

In de race zal het vooral om de banden gaan. Pirelli nam bewust zachtere banden dan vorig jaar mee, en dat zorgt voor graining. Pirelli rekent, net als veel teams, op een tweestopper, en voor de uitslag zal het in leven houden van het 'zwarte goud' cruciaal zijn. Verstappen gaf na de kwalificatie dan ook aan dat hij nog niet zeker van zijn zaak is. De Limburger kampte zelf in de vrije trainingen nog met korrelvorming van het rubber, en wees op de sterke racesimulaties van Ferrari.

F1 Live 05:00u | Grand Prix van Australië 2024

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws