F1 Live 09:00u | Kwalificatie Grand Prix van China 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 09:00u | Kwalificatie Grand Prix van China 2024

F1 Live 09:00u | Kwalificatie Grand Prix van China 2024

De eerste dag van het eerste Grand Prix-weekend van China sinds 2019 leverde een poleposition op voor Lando Norris in een kletsnatte sprintkwalificatie, waarin Max Verstappen slechts als vierde eindigde. De wereldkampioen stelde in de sprintrace echter orde op zaken met een dominante sprintzege, waarna het Formule 1-veld in de kwalificatie de startvolgorde voor de Grand Prix op zondag zal bepalen. F1Maximaal houdt middels dit liveblog alle ontwikkelingen op het circuit tijdens de sprintrace voor u bij.

Voor de sprintrace moest de Nederlandse kijker al op zaterdagochtend om 05:00 uur uit de veren om de race-actie live te kunnen aanschouwen. Verstappen bleek in ieder geval goed wakker te zijn, en was van een totaal andere klasse dan de concurrentie met uiteindelijk een zeer ruime voorsprong van dertien seconden. Lewis Hamilton zette zijn tweede startplek om in een tweede positie aan de eindstreep, en begon zo sterk aan zijn weekend, terwijl Sergio Pérez de top drie completeerde, voor het Ferrari-duo en polesitter Lando Norris.

Nieuwe kwalificatiesessie

In de eerste twee delen van de sprintkwalificatie waren het Pérez en Verstappen die voor de snelste tijden zorgden, maar in SQ3 begon het te regenen, en daar hadden de Red Bull Racing-coureurs het een stuk lastiger mee. Verstappen kreeg de banden niet op temperatuur, terwijl Pérez een foutje maakte. Norris kwam bovendrijven en veroverde de eerste startplek, voor Hamilton en Fernando Alonso.

Het lijkt er vooralsnog op dat de tweede kwalificatiesessie, waarin de coureurs in tegenstelling tot de sprintkwalificatie wél mogen beschikken over zachte banden in alle kwalificatiedelen, droog zal verlopen. Omdat de sprintkwalificatie op mediumbanden en intermediates verreden werd, zal dit de eerste keer zijn dit weekend dat het C4-rubber tijdens de kwalificatie wordt ingezet. Verstappen veroverde in de eerste vier Grand Prix-weekenden poleposition, en hoopt het zijn vijfde poleposition op rij zijn persoonlijk record te verbeteren.

Belangrijke wijziging parc fermé-regels

In tegenstelling tot afgelopen jaar hebben de teams na de sprintrace echter wel de mogelijkheid om een aantal dingen aan te passen, mochten ze de plank mis hebben geslagen. Deze belangrijke wijziging aan het format zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat de verhoudingen tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace anders zijn dan eerder in het weekend, al zal Red Bull na het machtsvertoon uit de sprintrace niet al te veel reden hebben om de afstelling flink te wijzigen.

F1 Live 09:00u | Kwalificatie Grand Prix van China 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws