Sainz zag kans tegen Verstappen aan begin van sprintrace: 'Dan was het een zege geweest' Formule 1
Formule 1

Sainz zag kans tegen Verstappen aan begin van sprintrace: 'Dan was het een zege geweest'

Sainz zag kans tegen Verstappen aan begin van sprintrace: 'Dan was het een zege geweest'

Carlos Sainz heeft gezorgd voor heel wat spanning tijdens de eerste sprintrace van 2024. Hoewel hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfde plek, lag hij lang op plek vier en zelfs even op podiumkoers. ‘Ik gaf waarschijnlijk te veel’, zegt de Spanjaard in een interview met Formula1.com na afloop van de sprintrace.

De start van de race vroeg direct veel van Sainz en dan vooral van zijn banden. ‘Ik gaf waarschijnlijk te veel bij de start van de race, met Max’, geeft de Madrileen aan. ‘Ik heb mijn banden te veel gebruikt in een poging om hem voorbij te komen.’ Hij is van mening dat als hij zijn slag had kunnen slaan, dit in het begin zou hebben moeten gebeuren. ‘Als ik hem dan voorbij was gereden, was het een zege geweest in de sprintrace’, aldus Sainz.

Incident met Alonso kostte Sainz de race

Helaas voor de Spanjaard lukte dit niet en kwam hij terecht in een rondenlang gevecht met zijn landgenoot. Fernando Alonso staat er niet bepaald om bekend dat hij zich makkelijk laat inhalen en ook op het Shanghai International Circuit was dit het geval. Het gevolg was dat Alonso een ware DRS-trein creëerde, die hij lang achter zich wist te houden. ‘Ik moest mijn banden managen achter Fernando en toen kon ik erbij langs’, geeft Sainz aan. De tweevoudig wereldkampioen liet het er niet bij zitten en probeerde zijn derde plek terug te veroveren op de Ferrari-coureur, maar zonder succes. ‘Ik denk dat hij veel te optimistisch was dat hij me terug kon pakken’, zegt Sainz.

De touché tussen de twee Spanjaarden betekende voor Alonso het einde van zijn sprintrace, maar ook voor Sainz had het gevolgen. ‘Hij duwde me van de baan. Daardoor liep ik schade op en kwam er vuil op mijn banden’, vertelt de Madrileen. ‘Toen ging het alleen nog maar bergafwaarts.’ Hij vocht met teamgenoot Charles Leclerc om de derde plek, maar uiteindelijk profiteerde Sergio Pérez hier nog het meest van. Sainz moest uiteindelijk beide coureurs voor zich laten en kwam als vijfde over de finish. ‘Het is jammer dat het voor ons allebei de race kostte’, is de Spanjaard van mening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws