Ford gefrustreerd door 'gebrek aan volledige transparantie' rond de zaak met Horner Formule 1
Formule 1

Ford gefrustreerd door 'gebrek aan volledige transparantie' rond de zaak met Horner

Ford gefrustreerd door 'gebrek aan volledige transparantie' rond de zaak met Horner

Ford-CEO Jim Farley voert de druk op Red Bull op om een oplossing te vinden voor het onderzoek naar Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, dat schreef de Amerikaan vrijdag in een brief die naar het team werd gestuurd. Farley uitte daarin zijn ongenoegen over de onopgeloste zaak. Horner was in Bahrein 'gewoon' aanwezig, en er wordt binnenkort een uitspraak over zijn toekomst verwacht.

Ford, dat in 2026 in zee zal gaan met Red Bull, uitte eerder al enige zorgen over het onafhankelijke onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Horner. De Brit zou seksueel getinte appjes naar een medewerker hebben verstuurd, maar hij heeft alles ontkend. Op 9 februari zat Horner urenlang in een vergadering met een advocaat, waarna De Telegraaf kwam met een artikel over de inhoud van het dossier betreffende de appjes die Horner zou hebben verstuurd. Ford dringt aan dat de zaak snel opgehelderd moet worden. De Associated Press meldt dat Ford-CEO Farley op vrijdag een brief naar de Oostenrijkse renstal heeft gestuurd.

'Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn de waarden van Ford niet onderhandelbaar zonder een bevredigend antwoord', schrijft Farley in de brief. 'Het is van het grootste belang dat onze racende partners dezelfde waarden delen en er een oprecht commitment voor tonen. Mijn team en ik zijn op elk moment beschikbaar om dit onderwerp te bespreken. We blijven aandringen op, en hopen op, een oplossing waar we allemaal achter kunnen staan.' Tot nu toe is Ford de enige van de zakelijke partners van Red Bull die publiekelijk heeft gesproken over het onderzoek naar Horner. Het Amerikaanse bedrijf heeft vermoedelijk eerder ook al een brief gestuurd, maar AP heeft die brief niet gezien.

Frustratie bij Ford over 'gebrek aan transparantie'

De brief van Farley drukt duidelijke frustratie uit over het tempo van het onderzoek. In de tijd sinds Red Bull onthulde dat het onderzoek deed naar beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, is Horner doorgegaan in zijn rol als teamleider. De Brit was bij de lancering van de auto van 2024 twee weken geleden, bracht vorige week door met de teamtesten in Bahrein, en heeft gezegd dat hij verwacht de teambaas te zijn wanneer het F1-seizoen volgend weekend begint. 'We zij ook gefrustreerd door het gebrek aan volledige transparantie rond deze kwestie met ons, jullie zakelijke partners, en kijken uit naar het ontvangen van een volledig verslag van alle bevindingen', schrijft Farley. De Ford-CEO eindigde de brief met een oproep voor 'prompte en serieuze aandacht' voor de kwestie.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws