F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2024

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2024

Nu bijna alle sessies op het Circuit de Monaco zijn verreden staat alleen de Grand Prix zelf nog op het programma. Charles Leclerc mag zijn thuisrace om 15:00u vanaf P1 aanvangen en hoopt ongetwijfeld ook als eerste over de streep te komen. Red Bull Racing zal behoorlijk wat werk moeten doen om op het podium terecht te komen, aangezien Max Verstappen start als zesde en Sergio Pérez vanaf P16 zijn weg naar voren moet zien te banen.

Ferrari was vanaf het begin van het raceweekend in Monaco al snel, terwijl Red Bull juist moeite had. Het was een copy-paste als er gekeken werd naar de eerste twee dagen in Imola, waar de kampioensformatie het ook lastig had met de bolide. De RB20 loopt al een tijdje niet in het gareel, al wist de Oostenrijkse renstal in Italië de situatie om te keren voorafgaand aan de kwalificatie. Dat lukte in Monaco niet. Verstappen liet weten dat de auto de kerbs en hobbels niet echt wilde slikken, waardoor hij met name in sector twee veel tijd verloor.

De longruns van de Nederlander zagen er echter uitstekend uit, maar iedereen weet: in Monaco zijn er amper inhaalmogelijkheden en is het de vraag hoe belangrijk de racepace is in het middenveld. Hij zal hoogstwaarschijnlijk moeten profiteren van een safetycar en andermans fouten om naar voren te komen. Voor hem starten George Russell en Lando Norris, achter zich heeft hij Lewis Hamilton en Yuki Tsunoda. Pérez had een desastreuze zaterdag in het prinsdom, de Mexicaan kon er namelijk niet meer van maken dan P18. Vanwege de diskwalificatie van de Haas-coureurs schuift hij op naar P16.

Is de Monaco-gifbeker van Leclerc leeg?

Een Ferrari met een rijder genaamd Leclerc erin vanaf pole in Monaco, dat hebben we vaker gezien. Het ging de Monegask voorheen niet van een leien dakje op zijn thuiscircuit, en aangezien het al zo vaak achter elkaar mis is gegaan, zijn er twijfels of de Monaco-gifbeker van Leclerc ditmaal echt leeg is. De Ferrari-coureur gaf aan nog niet te dromen van de zege, maar hij heeft er in ieder geval wel de startpositie voor. Achter hem staan Oscar Piastri en teamgenoot Carlos Sainz. De Australiër jaagt nog steeds op zijn eerste Grand Prix-zege, en zal ongetwijfeld alles geven om Leclerc bij de start te verschalken.

Red Bull, Ferrari en Mercedes hebben dezelfde bandensets beschikbaar

Red Bull, Ferrari en Mercedes hebben alle drie nog één set nieuwe harde banden en nog één set nieuwe mediumbanden over voor de race. Dat zijn vanzelfsprekend de compounds die de hoofdrollen spelen op het stratencircuit van Monaco. Pirelli raadt aan om te beginnen op de mediums en dan over te schakelen op de harde band, maar coureurs kunnen ook beginnen op de harde band om later naar de mediums te gaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

08 mc24 racesets
De beschikbare bandensets voor de Grand Prix van Monaco. (Bron: Pirelli)

Het valt echter wel op dat McLaren geen nieuwe set meer overheeft voor de race, zijn de banden hooguit een beetje gescrubd. Pérez is de enige coureur van de topteams die nog drie nieuwe sets softs overheeft, aangezien hij in Q1 al uitgeschakeld was. Red Bull kan ervoor kiezen om de softs in te zetten aan het begin van de race, zodat Pérez zo snel mogelijk wat plekken kan winnen. Wat er gaat gebeuren, zullen we vanaf 15:00u ontdekken.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws