Verstappen met hernieuwd vertrouwen aan de start: 'We gaan wel wat proberen' Formule 1
Formule 1

Verstappen met hernieuwd vertrouwen aan de start: 'We gaan wel wat proberen'

Verstappen met hernieuwd vertrouwen aan de start: 'We gaan wel wat proberen'

De topcoureurs hebben bij de Grand Prix Build-Up van Formula1.com vooruitgeblikt op de Grand Prix van Monaco. Dit evenement bestaat vaak uit 78 ronden aan files, maar daardoor speelt de strategie ook een hoofdrol. Max Verstappen moet als zesde aan de race beginnen, maar hoopt nog wel progressie te boeken. Zijn concurrenten geven desgevraagd aan dat ze Red Bull Racing nog steeds als dominante factor zien.

Verstappen was bij de voorbeschouwing van Formula1.com eerlijk: 'Normaal kan je in Monaco niet meer zo veel doen. Het is heel moeilijk om hier in te halen. We gaan wel wat proberen', kondigt de wereldkampioen alvast aan. 'We houden in de gaten wat er met de baan gebeurt, en of er mogelijk Safety Cars komen. We moeten alert blijven en kijken wat er gebeurt, maar we mogen ook geen wonderen verwachten.' De racepace van Verstappen lijkt wel snor te zitten, en dit zou zijn team kansen moeten bieden om strategisch misschien nog enkele plekjes te winnen

Monaco is voor veel coureurs ook een thuisrace, en gezien de omgeving een unieke bestemming voor het Formule 1-circus. 'Ik probeer gewoon mijn ding te doen, en met het team te kijken naar de kansen die zich voordoen, maar er gebeurt hier altijd van alles (naast het circuit, red.). In Monaco staat iedereen dicht bij het circuit, en dat maakt het heel speciaal', weet de coureur die de race in 2021 en 2023 op zijn naam schreef.

Russell over Red Bull

Verstappen deelt de derde startrij met George Russell, die vanaf de vijfde plek mag starten. 'Het wordt zoals altijd lastig om hier in Monaco in te halen. Je moet snel zijn rond de pitstops. We hebben twee McLarens en twee Ferrari's voor ons staan, dus misschien gaan zij strategische spelletjes spelen. Dat kan ons wellicht een kans bieden om wat te doen', zo hoopt de Brit dat de twee snelste teams hun tweede coureurs gaan inzetten in een tactisch spel voor de coureurs op de eerste startrij.

Russell werd er ook mee geconfronteerd dat er drie constructeurs voor de eerste Red Bull staan op de startopstelling. 'Ik kijk er niet echt zo naar. Red Bull heeft een aantal lastige races gehad, maar we moeten niet vergeten dat ze dit jaar elke race hadden kunnen winnen, als er geen technische problemen of strategieën waren die roet in het eten hadden gegooid. Ze zijn nog steeds het dominante team en ik weet zeker dat ze vanaf volgende race weer op hun normale niveau zitten', zegt de 26-jarige. Red Bull miste in Australië de winst, nadat Verstappen al snel uitviel vanaf poleposition, en in Miami viel de Safety Car gunstig voor Lando Norris.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Collega's van Verstappen lopen niet mee met de meute: 'Red Bull had alle races kunnen winnen'
George Russell lijkt dit seizoen de kopman van Mercedes te zijn.

Norris, die als vierde start voor Russell en Verstappen, stond zelf ook de media te woord. 'Het wordt een spannend gevecht met Ferrari, en misschien ook met Max en Mercedes', zo houdt de 24-jarige de opties open. 'Ik wil minimaal één auto inhalen, want ik wil graag op het podium eindigen. Dat wordt natuurlijk niet makkelijk, dus we hebben een goede start en een goede strategie nodig.' Norris eindigde in de laatste drie races als tweede, eerste, en tweede, en heeft een plekje winst nodig om zijn reeks een vervolg te geven.

Driemaal scheepsrecht?

Vooraan is de aandacht gevestigd op thuisrijder Charles Leclerc, die aangaf de steun van het publiek te voelen. 'Het geeft me heel veel energie. Het is een vermoeiende week, omdat je de hele week eigenlijk geconcentreerd moet zijn, maar dat voel ik nu. Ik sta te trappelen om in de auto te stappen, en het karwei af te maken, en ik hoop dat het nu wel lukt', zo wijst hij zelf al naar de mislukte pogingen van de afgelopen jaren. In 2021 pakte hij poleposition, maar haalde hij de start niet, en in 2022 pakte hij opnieuw poleposition, maar vergooide Ferrari de winst met de strategie.

'Onze starts waren de afgelopen periode vrij goed', zo stipt hij het belangrijkste punt van de race aan. 'We moeten gewoon ons ding doen, en niks geks doen. We hebben al het hele weekend de snelheid, en Carlos (Sainz, red.) start ook derde, dus hopelijk helpt dat ook. We zouden een goed tempo moeten hebben, en dan probeer ik het af te maken.'

Ook Leclerc werd gevraagd naar de zwakke prestaties van Red Bull in Monaco. Leclerc staat tweede in het kampioenschap, en heeft nu een ideale kans om het gat naar Verstappen enigszins te dichten. 'Ik denk nu niet aan het kampioenschap, en ze hebben een beetje een zwakker weekend, maar ik richt me alleen op wat nodig is voor de overwinning, en de rest doet er nu niet toe', zo liet Leclerc zich geen uitspraken ontlokken.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws