Fallows denkt dat Red Bull straf te boven zal komen: 'Ze moeten het zien als een uitdaging' Formule 1
Formule 1

Fallows denkt dat Red Bull straf te boven zal komen: 'Ze moeten het zien als een uitdaging'

Fallows denkt dat Red Bull straf te boven zal komen: 'Ze moeten het zien als een uitdaging'

Dan Fallows denkt dat de straf die Red Bull Racing kreeg na het overschrijden van het budgetplafond een nieuwe uitdaging zal bieden aan het team. De Oostenrijkse renstal heeft een financiële straf gekregen en het team krijgt minder tijd in de windtunnel. Fallows, een voormalig ingenieur bij Red Bull, denkt dat zijn vorige werkgever de straf wel te boven kan komen. Desondanks denkt de Brit dat het zeker geen milde straf was voor Red Bull.

De nieuwe technisch directeur van Aston Martin denkt dat Red Bull niet al te veel pijn zal ondervinden van de straf. 'Het is lastig om er iets over te zeggen, want ik ben geen onderdeel meer van het team', zegt Fallows tegenover internationale media. 'Ik wil wel graag geloven dat de ingenieurs het zien als een grote teleurstelling. Toch moeten ze het aanpakken als iedere andere uitdaging in deze sport.' Zelf vindt Fallows de straf van Red Bull wel voldoende. 'Het is zeker geen milde straf.'

Vergeleken met de rest van het veld zou Red Bull al flink minder tijd in de windtunnel kunnen spenderen. De Oostenrijkse renstal eindigde dit seizoen namelijk bovenaan in het constructeurskampioenschap. Om de kleinere teams een kans te geven, krijgen zij, vergeleken met Red Bull, meer tijd in de windtunnel. 'Het is iets waar het team mee om moet gaan. Het komt door hun eigen successen. Ik vind dat Red Bull dat juist moet zien als een uitdaging. Het is een situatie waarin je moet hergroeperen en je taken moet uitvoeren.'

Fallows timmert aan de weg bij Aston Martin

Fallows was zelf jarenlang een werknemer bij het team van Red Bull, voordat hij werd weggekaapt door het team van Aston Martin. Daar probeert hij nu het team te helpen om aan de top te komen. Zo gebruikt hij zijn expertise om te helpen met de inrichting van de nieuwe fabriek van de Britse renstal. Bovendien zal Aston Martin in de komende jaren haar faciliteiten niet meer hoeven te delen, wat de ontwikkeling van de auto alleen maar ten goede zou moeten komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws