Ferrari erkent meerdere in Red Bull: 'Ze zijn simpelweg sneller' Formule 1
Formule 1

Ferrari erkent meerdere in Red Bull: 'Ze zijn simpelweg sneller'

Ferrari erkent meerdere in Red Bull: 'Ze zijn simpelweg sneller'

Mattia Binotto heeft toegegeven dat Red Bull Racing momenteel de snelste auto van het veld heeft. De teambaas van Ferrari zag dat de Oostenrijkse renstal in de afgelopen twee races, op twee verschillende circuits, de overhand had. De Italiaan verwacht echter wel dat de achterstand tijdens de Grand Prix van België slechts een incident was. Ferrari hoopt in de komende races weer een stuk dichter bij Red Bull te zitten.

Max Verstappen wist, ondanks een gridstraf, de race op Spa-Francorchamps met overtuiging te winnen. Carlos Sainz, die van poleposition vertrok, moest in de achttiende ronde al zijn meerdere erkennen in de Nederlander. 'Er was echt een groot verschil tussen ons en Red Bull in België', wordt Binotto geciteerd door AS. 'Dit gebeurde ook al in Hongarije, op een circuit waarbij downforce juist heel belangrijk is. Op dit moment heeft Red Bull gewoon de snelste auto qua efficiëntie. Dat geldt voor zowel de motor als de aerodynamica.'

'Ze zijn simpelweg sneller', is de conclusie die Binotto dan ook trekt. Toch gaat de teambaas van Ferrari uit van een incident. Hij hoopt dat de Italiaanse renstal terug kan slaan in de aankomende races. 'Deze achterstand zullen we niet terugzien in de resterende races, want de verschillen werden versterkt omdat Spa zo'n lang circuit is. We hopen dat we in de komende Grands Prix een stuk dichterbij zullen zijn. We hadden vooral problemen met de bandendegradatie. Dat moeten we begrijpen en verbeteren.'

Binotto: 'Auto van volgend jaar niet heel anders'

De meeste teams zijn al begonnen aan de auto van volgend seizoen. De reglementen zullen enigszins veranderen, aangezien de auto's hoger afgesteld moeten worden. Toch denkt Binotto dat de lessen van dit jaar belangrijk zullen zijn voor komend seizoen. 'De auto van volgend jaar zal niet heel erg veel verschillen van de huidige bolide. Alles wat we dit jaar leren, zal bruikbaar zijn voor het aankomende seizoen. Het is belangrijk dat we de zwakheden van de auto begrijpen en deze op weten te lossen', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws