Vandoorne vindt dat Mercedes snel een beslissing moet maken over design W14 Formule 1
Formule 1

Vandoorne vindt dat Mercedes snel een beslissing moet maken over design W14

Vandoorne vindt dat Mercedes snel een beslissing moet maken over design W14

Stoffel Vandoorne heeft aangegeven dat Mercedes nog geen beslissing heeft gemaakt over de richting die het team op moet gaan voor komend seizoen. De reservecoureur van de Duitse renstal zit vaak genoeg in de simulator en merkt dat er veel potentie in het huidige concept van de auto zit. Desondanks levert dit concept niet de gewenste resultaten op het circuit. Vandoorne denkt dat Mercedes snel een beslissing moet maken, maar ook moet experimenteren in het restant van het seizoen.

Toto Wolff heeft al een aantal keer stellig aangegeven dat het team het concept van de auto niet zal aanpassen. Desondanks stelt Vandoorne dat het team er wel over aan het nadenken is. 'Ik weet nog niet of ze een beslissing hebben genomen over welke richting ze op moeten gaan', vertelt de Belg in gesprek met Sky Sports. 'Ze zijn nu natuurlijk wel al bezig aan het design van de auto van volgend jaar. Dat is het belangrijkste gebied waarop een beslissing genomen moet worden.'

De huidige auto van de Duitse renstal maakte veel tongen los gedurende de testdagen. Het concept van de Mercedes-bolides is immers heel erg anders dan dat van de rest van de auto's. Toch doet het team niet mee in de strijd om de wereldtitel. 'Mercedes gebruikt dit seizoen een heel erg afwijkend concept. De auto ziet er heel erg goed uit, maar het levert gewoon geen goede snelheid. De vraag is nu of het team drastisch het design van de auto moet veranderen.'

Vandoorne: 'Geen tijd meer te verliezen'

Vandoorne weet dat Mercedes heel erg snel een keuze moet gaan maken. De reservecoureur heeft er vertrouwen in dat het team de problemen voor komend seizoen oplost. 'Het team heeft gewoon geen tijd meer om te verliezen. Het volgende seizoen komt er heel snel aan. Mercedes heeft ook zelf niet meer zo heel veel te verliezen, dus er is ruimte om te experimenteren voor het einde van het jaar. Dan moet er volgend seizoen een goede auto staan en als één team dat neer kan zetten, dan is dat Mercedes', besluit Vandoorne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws